Kiki Braam, Nina van Amelsvoort en Tess Kremers tijdens de Brainport PSV scholenchallenge
Kiki Braam, Nina van Amelsvoort en Tess Kremers tijdens de Brainport PSV scholenchallenge Foto: Ingezonden

Groep 8 Harlekijn bedenkt beste idee voor PSV FANstore

Algemeen


Son Breugel - Op dinsdag 4 juli was het zover, de groepen 6 en 8 van de Harlekijn gingen naar het Philips Stadion om hun plannen te presenteren. Groep 6 moest een marktkraam inrichten met daarin hun ideeën over hoe ze het Philips Stadion ‘2030-proof’ konden maken.

Een groepje kinderen van groep 8 ging hun innovatieve idee voor de PSV FANstore presenteren aan een deskundige jury met daarin marketeers van PSV. Het groepje had een adventskalender bedacht en presenteerde dit ook met kersttruien aan en kerstmutsen op. 

De jury werd omver geblazen. Daarna was het tijd om te wachten, ondertussen konden de kinderen zich vermaken met springkussen, stormbanen, techniekspelletjes, of op de foto met Phoxy en vele andere leuke activiteiten.

Om 13.45 uur was het dan zover. Marcel Brands, de directeur van PSV kwam de prijsuitreiking houden. Eerst maakte hij bekend dat het groepje duurzaamheid van groep 6 (zij hadden een idee m.b.t. poep en plas te scheiden in het stadion) in de prijzen viel.

Adventskalender
Daarna was het de beurt aan groep 8. Van 21 scholen hadden zij het beste idee bedacht en de adventskalender gaat nu richting de PSV FANstore! PSV gaat kijken in hoeverre het mogelijk is om de adventskalender in de markt te gaan zetten. Als hoofdprijs kreeg heel groep 8 een ijscowagen die op school ijsjes kwam uitdelen. Al met al, super trots, heel veel geleerd en een heel mooi proces doorlopen.


Brainport PSV Scholenchallenge 2023
Tijdens de Brainport PSV scholenchallenge
Tijdens de Brainport PSV scholenchallenge
Tijdens de Brainport PSV scholenchallenge
Tijdens de Brainport PSV scholenchallenge