Start gemaakt voor eerste LEGO-club in Son en Breugel
Start gemaakt voor eerste LEGO-club in Son en Breugel Foto: Ingezonden

Start gemaakt voor eerste LEGO-club in Son en Breugel, en de club is nu op zoek naar… LEGO!

Algemeen

Son en Breugel - De eerste LEGO-club van Son en Breugel gaat er echt komen! Afgelopen week vond een informatieavond plaats voor geïnteresseerde vrijwilligers, en al 10 mensen hebben zich aangemeld om dit project verder vorm te gaan geven. Het idee van de LEGO-club is dat er maandelijks bouwactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen van 6 tot 16 jaar; samen bouwen binnen een thema om nieuwe vaardigheden te leren en ook om in gezamenlijkheid met deze geweldige hobby bezig te zijn.

Initiatiefnemers Ellen Reinders (Bibliotheek Dommeldal) en Marijke Muller (LEVgroep Son en Breugel) zijn super blij met het grote animo. Marijke Muller: “We hadden stiekem gehoopt dat er veel mensen zouden reageren omdat bouwen met LEGO gewoon leuk blijft, hoe oud je ook bent. Ik zie het in mijn omgeving dat veel ouders ook zelf graag meebouwen wanneer hun kinderen spelen met LEGO! Dat we uiteindelijk ook meteen kunnen starten met zo’n grote groep enthousiaste vrijwilligers is echt super fijn.”

Tijdens de avond is er, uiteraard tijdens het bouwen met LEGO, al druk gebrainstormd over thema’s en invullingen voor de activiteiten, en daar kunnen we voorlopig zeker mee vooruit. Praktisch en organisatorisch gaan we daarmee aan de slag. Onze planning is om begin oktober de eerste echte LEGO-activiteit te laten plaatvinden. Zodra het zover is, laten we dit uiteraard via alle mogelijke kanalen weten.

De start is gemaakt en de eerste stap om vrijwilligers te vinden is geslaagd. Nu op naar de tweede stap, en dat is… LEGO vinden! Dus bij deze de oproep: heb je nog LEGO over? Veel, weinig, dat maakt niet uit, alle kleine beetjes helpen! Wil je dat doneren aan het LEGO-project? Stuur dan een mailtje naar marijke.muller@levgroep.nl.
Ook als je meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Marijke (06-48576686) of met Ellen (06-22313924).