Stoptober
Stoptober Foto: Ingezonden

Stoptober-camper op 18 Septemberplein in Eindhoven

Algemeen

Op 1 oktober start de 10e editie van de jaarlijkse Stoptober-challenge: mensen door het hele land stoppen vanaf 1 oktober samen 28 dagen met roken. Omdat GGD Brabant-Zuidoost deze campagne steunt, staan ze donderdag 21 september van 10:00 – 13:00 met de Stoptober-camper op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Daar informeren ze inwoners over de beste manieren om te stoppen met roken.

Grotere kans dat je voorgoed stopt met roken
Als je meedoet met Stoptober, is de kans dat je voorgoed stopt wel 5 keer groter. Omdat je het samen doet! Met een positieve aanpak, ondersteuning per app, magazine, podcast, stoptober.tv, de StopShow en een grote online community. De afgelopen jaren hebben al meer dan 350.000 mensen in Nederland meegedaan aan Stoptober. Van alle mensen die hebben meegedaan, blijft ongeveer 70% ook na 28 dagen gestopt met roken.

Hoe verslaafd ben jij eigenlijk aan roken?
Ontdek het 21 september bij de Stoptober-camper. Wil jij weten hoe verslaafd je eigenlijk bent? Of wil je wel eens zien hoeveel teer er na 1 jaar roken in je longen zit? Of ben je benieuwd welke begeleiding er is om te stoppen met roken? Kom dan donderdag zeker even naar de Stoptober-camper! De gezondheidsbevorderaar van GGD Brabant- Zuidoost en de Stoppen-met-Roken-coach van Sinefuma staan voor je klaar. Op donderdag 21 september van 10:00 tot 13:00 uur staat de Stoptobercamper op het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Doe ook mee met Stoptober! 
Wil je meedoen aan Stoptober? Schrijf je dan in op stoptober.nl en download de gratis Stoptober-app. Meedoen met Stoptober is gratis. De app helpt je om gemotiveerd te blijven, geeft tips om moeilijke momenten door te komen en beloont je voor mijlpalen die je bereikt. Ook via social media kun je Stoptober volgen en verhalen en tips uitwisselen met andere stoppers. Want je doet het in oktober niet alleen!

Kun je extra hulp gebruiken bij het stoppen met roken?
De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar vanuit de basisverzekering een cursus om te stoppen met roken. De begeleiding en de hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan gratis. Vraag eens na bij jouw verzekeraar hoe dit geregeld is. Kijk voor meer informatie op www.stoptober.nl en www.ikstopnu.nl. Of informeer bij je huisarts.