Johanne Bloemen, Sandra van de Weerdt-Plouvier en Didi van Heijst
Johanne Bloemen, Sandra van de Weerdt-Plouvier en Didi van Heijst Foto: Wil Feijen

Verwenochtend speciaal voor vrouwen met en na borstkanker

Algemeen

Son en Breugel - Oktober is Borstkanker Awareness-maand, een maand die in het teken staat van bewustwording rondom borstkanker. Borstkanker staat op de tweede plaats in de lijst met meest voorkomende kankersoorten. De overlevingskans wordt gelukkig steeds groter, maar dit maakt het onderwerp niet minder belangrijk. Met de gratis verwenochtend op zondag 29 oktober voor vrouwen met en na borstkanker wil de Ladies Circle Son en Breugel op een positieve manier invulling geven aan de Borstkanker Awareness-maand. 

Redactie: Hanny Evers 

Bijzonder initiatief
Ladies Johanne en Didi organiseren samen met de andere ladies en vrijwilligers de verwenochtend. Beiden hebben een bijzondere reden om dit evenement te organiseren. Johanne heeft in haar werk als oncologisch chirurg in het Catharina Ziekenhuis dagelijks te maken met vrouwen met en na borstkanker. Het initiatief voor de verwenochtend komt dan ook van haar. Didi sloot maar al te graag aan. Ze vertelt: “Mijn moeder kreeg 2 jaar geleden borstkanker, daarom ben ik extra gemotiveerd om me hiervoor in te zetten.” Didi is niet de enige die in aanraking komt met deze ziekte. “Zeker 1 op de 2 mensen komt in aanraking met kanker, zo werd onlangs via de media benadrukt”, aldus Didi.

De verwenochtend
Zondag 29 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur vindt de verwenochtend plaats in het Dommelhuis en bij Lein vrouwenzorg in Son. De ochtend is speciaal voor vrouwen met en na borstkanker en zij mogen ook iemand meenemen. Didi: “De ochtend is laagdrempelig en er vinden activiteiten en workshops plaats met vrije inloop. Een vergelijkbaar event is er in onze regio nog niet.” Johanne vult aan: “Niets moet en alles mag, het draait echt om de vrouwen zelf.”

Programma
De deelnemers kunnen zich laten verwennen met een massage, visagie en hairstyling of een kleur- en imago-analyse, waarna ze meteen ook mooie foto’s kunnen laten maken. Willen ze liever actief aan de slag, dan kan dit onder andere met een workshop mindfulness, inpakken, ademen of borduren.

Naast deze ontspannende activiteiten kunnen de deelnemers zich bijvoorbeeld laten informeren door Shit or Shine, een online community en magazine voor vrouwen met en na kanker, het Catharina Kanker Instituut, een overgangsconsulente of over dermatografie (medische tatoeages).

Na afloop ontvangen de deelnemers nog een goodiebag met mooie producten en kortingsbonnen van lokale en regionale ondernemers.

De verwenochtend past perfect binnen het motto van de Ladies Circle Son en Breugel. “Wij maken de wereld graag een beetje mooier en in onze serviceprojecten staan vrouwen en kinderen centraal”, aldus Johanne, “en hierbij richten we ons ook vaak op lokale goede doelen, zodat ze ook echt iets voor de gemeenschap kunnen betekenen.”

Deelnemen?
De aanmeldingen komen ondertussen al volop binnen. Wil jij er ook nog bij zijn? Je kunt je gratis aanmelden tot en met zondag 15 oktober. Ga hiervoor naar: https://lc66.ladiescircle.nl/verwenochtend/