Lazy Sonnie Afternoon
Lazy Sonnie Afternoon Foto: Ingezonden

Laatste Lazy Sonnie Afternoon bij La Sonnerie groot succes!

Algemeen

Son en Breugel - De laatste versie van Lazy Sonnie Afternoon op zondag 3 december is een groot succes geworden. Zo’n 100 muziekliefhebbers waren op het topprogramma afgekomen. Ook bij de afterparty was het een drukte van belang. Voorzitter Edwin Verlangen dankte bij de start uitvoerig Addy en Marianne van den Hurk en Hans en Arianne van de Loo, de eigenaren van La Sonnerie, voor de langdurige en uitstekende samenwerking. Zij ontvingen een heus Lazy Sonnie Afternoon-pakket, bestaande uit hangmatten en snijplanken in de vorm van een gitaar, als symbolische blijk van waardering.

De middag begon met een forse tegenslag. Openingsact Nina Lynn moest te elfder ure vanwege ziekte afzeggen. De organisatie maakte van de nood een deugd: de hoofdact, het Philip Kroonenberg Trio, speelde gewoon twee sets. Dat deden ze op onnavolgbare wijze, zonder ook maar een seconde te vervelen.

Philip Kroonenberg is door de wol geverfd. Met zijn akoestische gitaar en finger picking style als wapens is hij een echte ‘songsmid’, een veteraan uit de Haagse muziek-scene. Zijn nummers gaan over het hele leven, van grote vreugdes tot diepe dalen, zoals het overlijden van zijn vrouw enkele maanden geleden. Kroonenberg is ondanks zijn gevorderde leeftijd een eeuwig kind dat zich blijft verwonderen. Zoals een tekenaar tekent, schrijft hij zijn observaties van zich af in muzikaal zeer afwisselende songs. Zijn humorvolle verhalen tussen de nummers door waren een belangrijk bindmiddel naar het publiek toe.

Kroonenberg werd bijgestaan door twee muzikanten, van wie Sjoerd van Bommel op drums echt de show stal. Van Bommel wordt gezien als een van Neerlands beste drummers. Zijn spel is zo onvoorstelbaar groovy dat eigenlijk niemand stil kan blijven zitten. Ook zangtechnisch is hij top. De combinatie met de Haagse muziekveteraan bassist Aad van der Pijlen maakte het feest compleet; dik in de zeventig jaar, maar nog altijd een van de strakste bassisten uit de scene, compleet met witte laarsjes uit de jaren zestig. Hij bood een prima tegenwicht aan de grooves van Van Bommel. Onwaarschijnlijk wat een akoestische gitaar, bas en drums teweeg kunnen brengen als ze zo virtuoos worden gespeeld. Van strakke rock ’n roll tot Zuid-Amerikaanse bossa nova, en alles wat daar tussen ligt. Het publiek genoot met volle teugen…

Bij de afterparty met Caponata was de lounge van La Sonnerie tot de nok gevuld. De band, ontstaan tijdens de beginjaren van Lazy Sonnie Afternoon, speelde drie uur lang een breed repertoire van de beste nummers uit de jaren ‘60 t/m ‘90. Onder het genot van menig biertje werd er massaal gedanst en meegezongen, en her en der een traantje weggepinkt; aan alles komt een einde…

Lazy Sonnie Afternoon gaat 4 februari 2024 verder in de Vestzaktheaterzaal in het Dommelhuis. De eerste artiest is niemand minder dan Doe Maar-icoon Ernst Jansz, en voorprogramma door bluesduo Reemers en de Greef, bekend van Mojo Hand en Ramblin’ Dog. Lazy Sonnie Afternoon begint voortaan om 15.00 uur. Ook in het Dommelhuis zal er een afterparty zijn in de foyer!