Philip, Sjoerd en Aad
Philip, Sjoerd en Aad Foto: Ingezonden

Lazy Sonnie Afternoon voor de allerlaatste keer in La Sonnerie met topprogramma

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 3 december zal Lazy Sonnie Afternoon voor de allerlaatste keer plaatsvinden in de Kapelzaal van La Sonnerie. Zoals bekend sluit La Sonnerie vanaf eind januari haar deuren. Lazy Sonnie Afternoon gaat vanaf februari 2024 verder in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis. Opener op 3 december is Nina Lynn, en als hoofdprogramma treedt het gerenommeerde Philip Kronenberg Trio op. 

Philip Kroonenberg Trio
Philip Kroonenberg (NL) is een ervaren muzikant die al vanaf de jaren tachtig aan de weg timmert. Het in september 2022 verschenen album ‘The Therapist’ is zijn achtste solo-album. Waar het vier jaar geleden verschenen én bejubelde ‘Some More Time’ volledig de periode van ziekte van z’n vrouw beschreef, gaat deze nieuwe parel in z’n repertoire over hele andere zaken: de toestand in de wereld en hoe tijd steeds kostbaarder wordt.


Philip Kroonenberg - Rob van Dalen

Philip vertelt graag verhalen, en dat doet hij in zijn liedjes maar ook live tussen de nummers door als hij uit de doeken doet waar ze over gaan en hoe ze ontstaan zijn. Ieder lied heeft zijn eigen anekdote, waarbij verbazing de rode draad is. Hij blijft verbaasd over alles wat goed gaat en over het basismateriaal waar wij het als mens mee moeten doen: lucht.

Het enige dat Philip Kroonenberg niet kan op zijn gitaar is covers spelen. Hij schrijft zolang hij muziek maakt zijn eigen songs over alles wat hem beroert, van wereldse zaken tot familieleed, of juist de liefde die hij voelt voor alles wat zijn hart sneller doet kloppen.

In de 80’er jaren al trok hij met Ad Vanderveen samen naar de VS om als Personnel een elpee op te nemen met de baslegende Leland Sklar. Daarna heeft Philip vooral onder zijn eigen naam een aantal prachtige cd’s gemaakt die lovende recensies kregen, en sinds kort staat hij onder contract bij Excelsior.

In de jaren voor Personnel speelde hij als Hagenees met alle andere bekende jongens uit Den Haag, onder wie musici van Living Blues en Eelco Gelling van Cuby, onder de naam Freelance Band, met op bas toen nog Aadje van Pijlen die nu ook deel uitmaakt van dit nieuwe trio, waarbij ongehoord hard gegrooved wordt in de swampy Louisiana-traditie; niet te veel solowerk maar diepe rhythms, aangestuurd door Sjoerd van Bommel op drums. 

Speciaal voor het luistercircuit hebben de heren ook een aantal prachtige, kleine liedjes bewerkt om ook het intiemere luistergenot te bevredigen, maar hoe klein ook, het blijft stiekem enorm swingen: Philip met zijn ongeëvenaarde fingerpicking style, Aad als diepe, ronkende onderkant en Sjoerd als vrije drummer/percussionist, met lekkere driestemmige zang. De heren zijn nu op gezegende leeftijd om alle poespas terzijde te schuiven en tot de kern van de zaak te komen, simpel maar diep!

Nina Lynn
Nina Lynn (NL) is een Americana singer-songwriter, geïnspireerd door Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy, die luisteraars betovert met hartverwarmende eigen composities en een stem die je tot diep in je ziel raakt. In 2021 kwam haar debuutalbum ‘Hummingbird’ uit, dat erg goed werd ontvangen. Zo noemde de Heaven haar muziek ‘on-Nederlands goed’ en werd ze door New Folk Sounds ‘de nieuwe Nederlandse countrybelofte’ genoemd.


Nina Lynn - Ingezonden

Op 31 maart 2023 is haar tweede album ‘A Taste Of The Wild’ uitgekomen. Dit album steeg in mei 2023 naar nummer 1 in de Euro Americana Chart en stond in juni op nummer 1 in de Americana & Roots Top 13. ‘A Taste Of The Wild’ is gemaakt in samenwerking met Nina’s band, bestaande uit musicus/producer Janos Koolen (o.a. Douwe Bob, Frederique Spigt, Sjors van der Panne), Arthur Bont (o.a. Louisiana Radio) en Lucas Beukers (o.a. Gé Reinders). De Nina Lynn Band hoopt met hun liedjes mensen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een gevoel van verbinding door het schrijven over herkenbare en persoonlijke thema’s.

Afterparty
Na afloop van de optredens vindt vanaf 17.30 uur voor de allerlaatste keer in de lounge van La Sonnerie de bekende afterparty plaats met live-muziek van Caponata. Hier kunnen de beentjes van de vloer onder het genot van een drankje en een hapje. Omdat hij mee aan de wieg heeft gestaan van de afterparty’s bij La Sonnerie zal Benjo Plandsoen voor deze gelegenheid zijn rentree maken bij Caponata.

Lazy Sonnie Afternoon vindt plaats op zondag 3 december van 15.30 tot 17.30 uur in de Kapelzaal van La Sonnerie, Nieuwstraat 45 in Son en Breugel. Tickets te koop via de QR-code of ter plekke aan de zaal.


QR code - Ingezonden