Guy Verlinde en Tom Eylenbosch
Guy Verlinde en Tom Eylenbosch Foto: Ingezonden

Lazy Sonnie Afternoon vanaf 2024 op nieuwe locatie

Algemeen

Son en Breugel - Lazy Sonnie Afternoon is ontstaan in 2015 als akoestisch podium voor rootsmuziek. Het bestuur had als doelstelling om (inter)nationale topacts in het genre americana en roots & blues naar Son en Breugel te halen, als aanvulling op andere muzikale stromingen die vanuit ons dorp voortkomen. Het podium diende daarnaast ook nog eens als lanceerplek voor jong regionaal talent dat veelvuldig als openingsact optrad. Bij de fameuze afterparty’s met Caponata gingen veelvuldig de voetjes van de vloer en werden soms de kleine uurtjes gehaald…

De afgelopen jaren zijn vele toppers de revue gepasseerd, van Lloyd Spiegel uit Australië tot Will Sexton & Amy LaVere uit Memphis, USA, en vele, vele anderen. Vanuit de vele voorprogramma’s is menige youngster doorgegroeid als arrivé, zoals Julia Evers die nu furore maakt met Kovacs. Op de jaarlijkse Lazy Sonnie Song Night traden alle coryfeeën van de Sonse muziekwereld zelf op, unplugged. Het programma de Helden van Son, waarin bekende muzikale maar tegelijkertijd ook maatschappelijk geëngageerde dorpsgenoten centraal stonden, was tweemaal een groot succes. En ten slotte het Woodstock-achtige festival, dit jaar met Gruppo Sportivo als afsluiter, doet jaarlijks honderden mensen genieten.

Dit alles vond en vindt tot nu toe plaats bij La Sonnerie, waarbij de Kapelzaal centraal stond. Nu La Sonnerie eind januari 2024 de deuren sluit, stond het bestuur voor een beslissing: met La Sonnerie stoppen op een hoogtepunt of doorgaan? De overweging duurde niet lang. In acht jaar tijd is een unieke formule opgebouwd met een bijbehorend (inter)nationaal netwerk van topmuzikanten. Het zou doodzonde zijn om dat te laten verdwijnen.

Daarom zal Lazy Sonnie Afternoon vanaf 2024 de bekende reuzenlogo’s inpakken en voortaan maandelijks neerstrijken op een andere locatie. Deze locatie wordt het Dommelhuis! Maurice Peters van het Dommelhuis reageerde enthousiast toen het bestuur met hem in gesprek ging. Lazy Sonnie Afternoon zal voortaan plaatsvinden in de Vestzaktheaterzaal. De zaal zal dan speciaal voor de gelegenheid worden omgebouwd, waarbij het echte Lazy-gevoel er gewoon weer is. Er zullen zelfs kenmerkende elementen van de Kapelzaal van La Sonnerie terugkomen. De afterparty’s gaan ook gewoon door en vinden plaats in de foyer van het Dommelhuis, natuurlijk met live-muziek. Ook het festival zal in 2024 plaatsvinden, opnieuw met een top-line-up. De locatie daarvan wordt nog bekendgemaakt.

Resterend programma in 2023 in La Sonnerie
Zoals vorige week in deze krant stond treedt op zondag 1 oktober de Belgische roots & blues-gigant Guy Verlinde op, samen met multi-instrumentalist Tom Eylenbosch. Voorprogramma door Mannen met Baarden, met classics uit roots, folk en zelfs gospel. Afterparty met Caponata.

Op 5 november treedt de Amerikaans/Canadese Christina Martin op, samen met Dale Murray. Zij timmert in Noord-Amerika behoorlijk aan de weg. Voorprogramma door de Venrayse singer-songwriter Etan Huijs, met bassist Rens van Dijk.

Op 3 december 2023 vindt de laatste Lazy Sonnie Afternoon plaats in La Sonnerie. Hoofdprogramma is het trio Philip Krooneberg met op drums de bekende Sjoerd van Bommel. Openingsact is dan Nina Lynn, een groot Nederlands talent. Na afloop de laatste afterparty op de oude locatie, die knallend zal worden.

Lazy Sonnie Afternoon
QR-Code