Daan helpt mee bij de Stoklandschool
Daan helpt mee bij de Stoklandschool Foto: Ingezonden
foto’s

Basisschool De Stokland wordt groener!

Algemeen

Son en Breugel - Beplanting en een groener schoolplein hebben positieve effecten op kinderen; denk hierbij aan verbetering van de gezondheid, meer verbinding tussen mensen, toename in het gevoel van geluk en een verbetering van de algemene levenskwaliteit door een verlaging van het stressniveau. Kinderen doen ook veel kennis op van de natuur en het ecosysteem en ze krijgen inzichten mee over circulariteit en duurzaamheid.

Met deze gedachten is basisschool de Stokland sinds vorig jaar bezig met projecten om de schoolpleinen en omgeving rondom de school groener te maken. Met hulp van de gemeente en bedrijven is er al het een en ander gedaan; zo is er een bijenhotel geplaatst, zijn er mussenkasten opgehangen, en zijn er 11 bomen geplant. 


Daan helpt mee bij de Stoklandschool - Ingezonden

Afgelopen maandag 5 februari was een mooie dag. Met hulp van buren, ouders, familie en de kinderen zelf zijn er meer dan 800 planten de grond in gegaan! En geen gewone planten, want er is bewust gekozen voor inheemse planten; deze dragen bij aan de biodiversiteit in de omgeving door de bloemen en bessen voor insecten.

Er is echter nog veel werk aan de winkel. Veel leuke projecten lopen nog; denk hierbij aan een groene koepel als buitenlokaal, een wilgentunnel voor de peuters, het plaatsen van nieuwe natuurlijke en uitdagende speeltoestellen, en nog veel meer. De school is ook bezig met gesprekken met de gemeente om in het park naast de school een IVN Tiny Forest te laten leggen en een biodiversiteitshaag aan de kant van de Piet Heinlaan voor de veiligheid van de spelende kinderen. 

Hopelijk hebben ze binnenkort veel meer goed nieuws te melden. De school wil graag bij deze iedereen bedanken die tot nu toe heeft geholpen! Vele handen maken licht werk...

Basisschool De Stokland wordt groener
Basisschool De Stokland wordt groener
Basisschool De Stokland wordt groener
Basisschool De Stokland wordt groener
Basisschool De Stokland wordt groener
Basisschool De Stokland wordt groener