Plandelen
Plandelen Foto: Ingezonden

Plandelen: wandelen en opruimen voor een schone omgeving

Algemeen

Son en Breugel - In de strijd tegen zwerfafval en ter bevordering van een schonere leefomgeving organiseert loopgroep De Springbokken een activiteit genaamd ‘plandelen’. Dit initiatief combineert wandelen met het opruimen van de eigen leefomgeving, waardoor deelnemers niet alleen aan hun eigen gezondheid werken, maar ook een positieve bijdrage leveren aan een schoner milieu.

Plandelen vindt zijn oorsprong in de Scandinavische landen, waar het bekend staat als ‘plogging’. Het woord is een samenvoeging van ‘joggen’ en ‘plocka upp’, wat in het Zweeds oprapen betekent. De gedachte erachter is simpel: tijdens het wandelen of joggen raapt men afval op dat langs de weg ligt. Deze milieuvriendelijke trend heeft zich wereldwijd verspreid, en nu kunnen ook inwoners van Son en Breugel meedoen aan deze gezonde en duurzame activiteit. Plandelen kan door mensen van alle leeftijden gedaan worden.

Op zondag 25 februari om 10.00 uur verzamelen De Springbokken zich bij basisschool De Ruimte, aan de Honingbij. Iedereen die geïnteresseerd is om een keer mee te plandelen is van harte welkom; er zijn geen kosten aan verbonden. Ook klimaatburgemeester Daniëlle van de Ven zal van de partij zijn. Aanmelden is niet nodig, maar je dient wel een eigen mok mee te brengen, want om 11.00 uur sluiten we de activiteit af met koffie en thee. Voor grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd. Heb je vragen dan kun je via het contactformulier op de website van loopgroep De Springbokken contact opnemen.

Door mee te plandelen draag je niet alleen bij aan een schonere leefomgeving, maar geniet je ook van een gezellige wandeling in goed gezelschap. Loopgroep De Springbokken hoopt op een grote opkomst en kijkt uit naar een succesvolle en milieubewuste ochtend.