RKVV Nederwetten Foto: MooiSonenBreugel

Nederwetten krijgt loon naar werken

Algemeen Sport

SVG - Nederwetten 2-5

Wat hebben ze er lang op moeten wachten de hondstrouwe supporters van Nederwetten. Meerdere malen ging het in de slotminuten nog net mis en moest men weer een nederlaag of gelijkspel genoegen nemen. De omstandigheden van vandaag waren optimaal. En lekker zonnetje, niet te koud en een optimisme dat het vandaag echt moest gaan lukken.

Gastredactie: Louis Staals

Ondanks dat SVG in de 6e minuut al een voorsprong nam door een knappe goal van Mike Verhagen, 1-0 . Hierdoor was Nederwetten niet uit het veld geslagen. Meerdere kansen van Dennis van Es mistte de juiste afwerking maar mede door de aanwezigheid van Damir Muratovic op het middenveld werd Nederwetten steeds sterker.(Deze aanwinst hoort echt in dit team) De geblesseerde Ben van der Bruggen werd vervangen door Tom Raaymakers en de SVG doelman Sander van Spaendonk moest meerdere ballen uit zijn doel ranselen. Maar in de 38e minuut gaf Bram Bloemen een mooie voorzet die door Tim Bunthof prima werd binnen gewerkt 1-1 en nog voor het rustsignaal, uit een corner van Bram de Jonge kopte Robbert van Es de 1-2 tegen de touwen. Derhalve een unieke uitgangs positie voor de 2e helft.

Nederwetten kon deze stand niet lang in standhouden omdat de scheidrechter een duidelijke overtreding op Robbert van Es over het hoofd zag en kon Joep Melis van SVG alleen op doelman Jordy van den Boogaard af en de 2-2 aantekenen. In de 57e minuut ontstond een scrimmage voor het SVG doel en daaruit scoorde Rik Migchels met een fraaie schuiver de 2-3. Hierna bracht trainer Mario Plugers 2 wissels in. Niek Evers en Cederick Santos brachten weer wat meer voetbal in het spel en uit een voorzet van Cederick Santos kopte Tom Raaymakers perfect de 2-4 binnen. Met nog slechts 10 minuten voorde boeg kon het dus niet meer mis gaan en een doelpunt van topscorer Dennis van Es bracht de eindstand 2-5 op het scorebord. En dan duurt zo’n terugreis van ruim 50 kilometer naar Nederwetten een stuk korter. De harde kern van de Nederwetten supporters ontving het winnende team met applaus bij het binnenkomen in de kantine.

Volgende week thuis tegen de Bocht. Aanvang 12.00 uur Kom op tijd want…Vol is Vol!