RKVV Nederwetten
RKVV Nederwetten Foto: MooiSonenBreugel

Nederwetten - Riel 2-3

Sport Sport

Toch zijn we op de goede weg zegt trainer Mario Plugers. Het was miezerig, nat en kil op sportpark de Koppel maar toch stond de vaste kern weer vol goede moed langs de lijn. In tegenstelling van de vorige wedstrijd tegen Audacia, waren er kansen om tenminste een punt over te houden aan de wedstrijd tegen het hoog geplaatste Riel.

Door: Louis Staals

In de 12e minuut gaf Robert van Es een uitstekende lange bal op zij tweelingbroer Dennis, die de Riel goalie met een boogbal verschalkte. 1-0 Ongekende weelde voor de vaste supporters. Riel was in de eerste helft wel de bovenliggende partij, die elkaar beter vonden en Nederwetten mocht niet klagen dat het tot de 21e minuut duurde voor dat de gelijkmaker viel. Hero Maas gaf een prima pass op Mats van Gestel en deze schoorde knap de gelijkmaker 1-1. De Nederwetten linksback ging hiet niet vrij uit. In de 21e minuut werd het ook nog 1-2 door een dubieus buitenspel doelpunt. Ondanks de waarneming van de altijd eerlijk vlaggende grensrechter Teun den Ouden vond zijn waarneming geen genade in de overigens goed leidende scheidsrechter. Lars Bokma mocht vrij de ruststand 1-2 binnen schieten.

Nederwetten kwam vol goede moed uit de kleedkamer. Een omzetting in het team namelijk Roy Sleegers laatste man en Rik Migchels op het half veld. Er zat direct meer voetbal in het spel van Nederwetten en de ene na de andere aanval op de goal van Riel . Dit leidde niet tot scoren en Nederwetten moest ook rekening houden met tegen aanvallen van Riel. In minuut 71 viel dan ook de 1-3 door een mooie pass van Joni Paymans kon Mats van Gestel de 1-3 scoren. Nederwetten gaf zich niet gewonnen en bleef steeds meer kansen krijgen op de aan sluiting. 15 minuten voor tijd kreeg Nederwetten en vrije trap te nemen op zo’n 20 meter van het doel van Riel. Rik Migchels nam de verantwoording en knalde snoeihard in de rechterbovenhoek 2-3. Er volgde nog zeker 3 mogelijkheden om een gelijkspel te halen maar het was helaas telkens net niet.

Op naar carnaval en over 2 weken de wedstrijd tegen Casteren. En omdat ik te horen kreeg dat ik zijn naam structureel verkeerd in de krant zette bij deze: Succes Mario Plugers.