Ad Louwers met zijn gedichtenbundel
Ad Louwers met zijn gedichtenbundel "Waorum....daorum...” Foto: Ingezonden
Winactie

Nieuwe bundel Brabantse gedichten van Ad Louwers

Algemeen

Son en Breugel - Het is alweer een flink aantal jaren geleden dat onze dorpsgenoot Ad Louwers een paar boekjes uitbracht met gedichten en verhalen, voornamelijk in het Brabants dialect. Die waren snel uitverkocht, maar ook daarna publiceerde hij regelmatig zijn pennenvruchten in deze krant, o.a. in de rubriek Taalpodium.

Herhaaldelijk kreeg hij de laatste tijd weer van vele kanten de vraag of hij niet een boekje had waarin de liefhebbers van de bloemrijke Brabantse taal zijn gedichten nog eens konden teruglezen. Onlangs is hij daarom weer eens in zijn archieven gedoken, heeft zich een paar dagen op de zolder opgesloten, en dat heeft geresulteerd in de samenstelling van toch nog een nieuwe bundel, die deze week van de pers is gerold. 

Dichtenbundel
Het boekwerkje bevat bijna 100 pagina’s met gedichten, voor het grootste gedeelte in het Brabantse dialect, over een veelheid van onderwerpen, dikwijls met een vleugje nostalgie en vooral ook met humor en lichte zelfspot. In het boekje is ook een aantal van zijn traditionele kerstgedichten opgenomen waarmee hij jaarlijks zijn familie, vrienden en kennissen pleegt te verrassen.

De titel van het boekje is ‘Waorum... daorum...’ en refereert, zoals hij schrijft in de inleiding, aan de vaste reactie van de ouwelui als vroeger door de kinderen ergens naar gevraagd werd. Een uitgebreid antwoord kreeg je zelden, daar hadden ze allemaal geen tijd voor. Waorum... daorum..., niet moeilijk doen en luisteren... En dat is dan ook altijd het geijkte Brabantse antwoord op de vraag waarom hij toch weer een boekje het licht heeft doen zien. Waorum... daorum..., niet moeilijk doen, gewoon lekker lezen.

Ad heeft het boekje in eigen beheer uitgegeven en het is zolang de voorraad strekt bij hem op Kloosterstraat 22 verkrijgbaar. Het kost € 12,00. Info: adlouwers@kpnmail.nl of 06-14191522.

DeMooiSonenBreugelKrant geeft gratis één exemplaar van deze prachtige gedichtenbundel weg; stuur een e-mail naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl waarin u uitlegt waarom u dit boekje zo graag wilt hebben.

Waorum....daorum...”