IVN
IVN Foto: G. de Laat

IVN Son en Breugel - wandeling vogelwerkgroep

Algemeen

Son en Breugel - Zondag 17 maart om 8 uur in de ochtend is er een wandeling van de vogelwerkgroep van IVN Son en Breugel rond het Oud Meer.

Het bosgebied rond het Oud Meer is van oudsher hoofdzakelijk een productiebos met veel dennen. Hier en daar zijn ook lariksen en sparren te vinden. In het Sonse gedeelte ligt een natuurgebied van 34 ha dat bestaat uit heide, grote stuifduinen, moeras en een groot ven: het Oud Meer.

Op het Oud Meer, dat een beschermde status heeft en gedeeltelijk niet toegankelijk is, zijn vaak watervogels te zien (zoals de wintertaling). Verder zijn er veel standvogels in deze omgeving, waaronder de grote bonte specht, de zwarte specht en kleine bonte specht. Dus genoeg vogels om je te laten verrassen tijdens een wandeling door de mooie natuur.

De route die gelopen wordt is ca. 3 km, maar omdat er regelmatig stil zal worden gestaan om te kijken en luisteren zal de wandeling al snel anderhalf tot twee uur duren. Honden (ook aangelijnd) mogen niet mee.

Wanneer: zondag 17 maart, 8.00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij Blokhut Dutmella bij het hekje naar de brug naar het Oud Meer, Dutmellapad 2. Meer informatie + aanmelden via Roland Mathijssen: wandelen@ivn-senb.nl (aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk voor het geval er wijzigingen zijn of de wandeling onverhoopt niet doorgaat).