10 nieuwe welpen geïnstalleerd bij Scouting Mgr. Bekkersgroep
10 nieuwe welpen geïnstalleerd bij Scouting Mgr. Bekkersgroep Foto: Scouting Mgr. Bekkersgroep

10 nieuwe welpen geïnstalleerd bij scouting Mgr. Bekkersgroep

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdagavond 22 maart zijn er maar liefst 10 nieuwe welpen geïnstalleerd bij scouting Mgr. Bekkersgroep. Daarnaast kregen ook 4 hulpgidsen en 4 gidsen hun insigne. Er werd een nieuw staflid geïnstalleerd en een gewaardeerd bestuurslid kreeg een das uitgereikt. Er waren heel veel ouders, familie en vrienden die de nieuwe welpen kwamen feliciteren.

De installatie begon met een korte uitleg van iemand van de leiding wat de bedoeling is. In kleine groepjes werden de kinderen naar voren geroepen om daar de welpenwet op te zeggen en daarna de welpeneed te voldoen. Vervolgens ontvingen ze hun das en kregen ze het insigne voor op hun blouse en werden ze gefeliciteerd door de rest van de leiding. Zoals de traditie voorschrijft gebeurde dat met de linkerhand; deze hand zit namelijk het dichtste bij het hart.

Het officiële gedeelte van de installatie zat er daarmee op. Alle aanwezigen werden uitgenodigd om mee te doen met een aantal spellen. Helaas werkte het weer niet mee, waardoor het buitenspel niet door kon gaan. Maar dat maakte de pret zeker niet minder. Alle welpen, leiding, ouders en broertjes en zusjes gingen zich enthousiast verstoppen in het gebouw voor het spel Nachtwaker. Hierbij krijgt iedereen een nummer. De nachtwacht komt vervolgens binnen en roept een willekeurig nummer; de persoon met dit nummer maakt een dierengeluid en de nachtwacht gaat op zoek naar deze persoon. Als deze persoon is gevonden gaat de nachtwacht proberen te voelen wie het is. Erg moeilijk hoor met een blinddoek op en in het donker!

Zoals de traditie voorschrijft gebeurde dat met de linkerhand. Deze hand zit namelijk het dichtste bij het hart

Maar het moeilijkste spel moest nog komen. De kinderen vormen een groep en de familieleden vormden een groep, en deze moesten tegen elkaar strijden. De opdracht was om zonder praten, zo snel mogelijk, een lijn te vormen van jong naar oud. Alhoewel de familieleden een beetje vals probeerden te spelen, waren het toch de kinderen die deze opdracht hebben gewonnen. Daarna was de opdracht om, weer zo snel mogelijk, in een rij van groot naar klein te gaan staan. Beide groepen hebben dit supergoed gedaan, al waren de kinderen toch net ietsje sneller!

Daarna was het tijd om alvast de bedden op te maken en afscheid te nemen van de ouders en familie. De welpen bleven namelijk nog twee nachtjes slapen om de rest van het weekend nog veel meer leuke dingen te gaan doen.