Willem Donkers
Willem Donkers Foto: Ingezonden

KBO Son bezocht Europees Parlement Brussel

Algemeen

KBO Son bezocht Europees Parlement Brussel

Op dinsdag 9 april om ca. 9.00 uur vertrokken de leden van KBO Son met de ervaren chauffeur Marieke van busonderneming Van Gompel naar Brussel. Na een voorspoedige reis zijn ze rond de klok van 11.00 uur aangekomen bij het Europees Parlement, maar eerst genoten ze van een kopje koffie in Quartier Leopold.

Gastredacteur: Mart Hubers

Na de nodige bagage- en veiligheidscontroles werden ze om 12.30 uur door historicus Jona ontvangen bij het Europees Parlement voor een uitleg over het ontstaan hiervan, voortgekomen uit de E.G.K.S. (Economische Gemeenschap voor Kolen en Staal), die eerder in 1952 was opgericht. Helaas waren visuele beelden niet mogelijk wegens een ongelukje met het beeldscherm.

Vervolgens kregen ze een bredere uiteenzetting van dhr. Berendsen, CDA’er, over alle ins en outs van het parlement en de parlementariërs. Ook was het mogelijk om vragen te stellen, die door hem beantwoord werden.

Aansluitend zijn ze onder begeleiding van de historicus Jona naar de publieke tribune gegaan waar ze een goed overzicht hadden over de vergaderzaal. Hier heeft hij nog enige uitleg gegeven over o.a. de verdeling van de zetels, de indeling van de zaal, en dat de uiteindelijke beslissingen alleen in Straatsburg genomen worden.

Ten slotte liet iedereen zich de verlate warme lunch goed smaken alvorens ze weer door Marieke werden opgehaald om de thuisreis naar Son en Breugel te ondernemen.

Het was een leerzame en interessante dag en eenieder werd op het hart gedrukt om op 6 juni zeker te gaan stemmen.