Sporthal De Landing
Sporthal De Landing Foto: MooiSonenBreugel

Themabijeenkomst Sportraad: sportaccommodaties Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Op 21 mei organiseert de Sportraad Son en Breugel een themabijeenkomst over de sportaccommodaties in Son en Breugel, nu en in de toekomst.

“Een belangrijk thema voor veel verenigingen”, aldus Hein Cremers, voorzitter van de Sportraad. “Er zijn actuele ontwikkelingen, zoals de bouw van De Bongerd, de discussies over de tijdelijke hal en de reparaties aan De Landing. Maar ook voor de toekomst moeten verenigingen zich beraden: wil de gemeente de komende 10 jaar ‘inbreiden’ of uitbreiden? Welke consequenties heeft dat voor de locatie van de huidige sportcomplexen? Wat als Son en Breugel fuseert met een andere gemeente? Zijn raad en college dan nog net zo makkelijk benaderbaar als nu?”

Met deze vragen in het achterhoofd wil de Sportraad verenigingen de gelegenheid geven zich te oriënteren op de ontwikkelingen op het gebied van sportaccommodaties. Gerben van Hardeveld, programmamanager sportinfrastructuur bij NOC*NSF, zal komen vertellen wat de landelijke trends in accommodatiebeheer en sportparken zijn. Hoe kan een accommodatie meer zijn dan enkel het onderkomen van een club? Wat zijn de voor- en nadelen van een uitgebreid sportpark? Waarop kun je je als vereniging het beste focussen? En welke samenwerking tussen verschillende clubs, kunnen de clubs versterken?

Daarna is er gelegenheid om in kleinere groepen te overleggen wat een koers zou kunnen zijn voor jouw vereniging. De Sportraad zal een samenvatting maken en dat delen met het college van Son en Breugel, zodat het college kennis kan nemen van de opvattingen van de inwoners.

Ook deelnemen aan de themabijeenkomst in het Dommelhuis? Aanmelden kan via wvtg@afvalinbedrijf.nl. Deelname is gratis, inloop vanaf 20.00 uur, start 20.15 uur, afsluiting 22.00 uur.