in gesprek met 80- en 85-plussers
in gesprek met 80- en 85-plussers Foto: MooiSonenBreugel

Seniorenvoorlichters LEVgroep in gesprek met 80- en 85-plussers

Algemeen

Son en Breugel - Het project ‘Informerend huisbezoek’ is opnieuw gestart. Senioren die geboren zijn in 1939 of 1944 hebben een schriftelijke uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan dit initiatief. Na aanmelding kunnen zij in de komende periode een gesprek hebben met een seniorenvoorlichter van LEVgroep in Son en Breugel. Deze gesprekken kunnen plaatsvinden via de telefoon of een huisbezoek, afhankelijk van de voorkeur van de deelnemer.

Het doel van het informerende huisbezoek is om senioren in Son en Breugel te informeren over relevante voorzieningen en activiteiten. Dit bevordert hun zelfstandigheid, zelfs naarmate ze ouder worden, zodat ze zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Tijdens het gesprek wordt informatie verstrekt over voorzieningen die nu en in de komende jaren belangrijk kunnen zijn. Dit kan variëren van het gebruik van een deeltaxi tot moderne voorzieningen zoals de website www.sonenbreugelverbindt.nl. Daarnaast worden wijzigingen in het zorgstelsel en mogelijke gevolgen besproken. Het huisbezoek heeft uitsluitend tot doel te informeren over voorzieningen en activiteiten; er wordt niet gesproken over de toewijzing van voorzieningen.

Senioren die eerder zijn bezocht, hebben het bezoek als zinvol en informatief ervaren. Vragen die niet direct kunnen worden beantwoord, worden genoteerd en beantwoord door een medewerker van het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD). Alles wat tijdens het gesprek wordt besproken, blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk.

Senioren die geen brief hebben ontvangen maar toch graag een gesprek willen, kunnen tussen 9.00 en 12.30 uur contact opnemen met het CMD op telefoonnummer 0499-491470. Ook mailen is mogelijk via cmd@sonenbreugel.nl. U kunt uiteraard ook contact opnemen met het CMD voor al uw andere vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.