(foto: Annemieke van Tinteren)
(foto: Annemieke van Tinteren)

Het Hoogfeest van Pasen, H.Mis met een boodschap.

Algemeen

Eerste Paasdag, zoals elk jaar wordt een Heilige Mis uitgevoerd in de kerk van Petrus Banden in Son en Breugel, in samenwerking met Harmonie Pro Honore Et Virtute. Elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis, een moment waarop de sfeervol versierde kerk nagenoeg vol zit.

Door: Henriette van Berkel

Pastor Bakermans besteedt in zijn opening uitgebreid aandacht aan de gebeurtenissen van afgelopen week in Brussel die iedereen geschokt hebben. Maar ook hij citeert, net als de nieuwe bisschop Mgr.dr.Gerard de Korte, de tekst van Guus Meeuwis: "Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug". Hij benadrukt hoe belangrijk het is om hoop te houden voor de toekomst, ondanks alles wat er om ons heen gebeurt.
Tijdens de mis worden door de Harmonie onder de bezielende leiding van Martien Maas diverse werken uitgevoerd, van modern tot klassiek, alles tot in de perfectie uitgevoerd.
Aan het einde van de H.Mis, krijgt de heer Gerard Swinkels het woord van Pastor Bakermans om zijn actie voor behoud van het kerkgebouw in Son en Breugel toe te lichten. Samen met een aantal andere Sonnenaren gaan zij hiervoor een burgerinitiatief indienen bij de gemeente. De bezoekers wordt gevraagd om hun handtekening te geven voor dit initiatief en dit verzoek wordt met applaus begroet.
Als dan de laatste klanken van "Persis" hebben geklonken is er ook een terecht applaus voor de Harmonie en is er gelegenheid voor iedereen om elkaar een Vrolijk Pasen te wensen. En zoals Pastor Bakermans zegt: " voorlopig staat de kerk er nog wel ! ".
Of de oorzaak bij de gebeurtenissen van de laatste week, bij het feest van Pasen, of bij de actie van de Sonnenaren ligt is niet duidelijk, maar wel dat het een zeer druk bezochte Paasmis was dit jaar.