herfstfoto oud meer Son en Breugel
herfstfoto oud meer Son en Breugel

Uitbreiding rolstoelpaden in Son en Breugel

Algemeen

De rolstoelpaden krijgen niet alleen een natuurlijke uitstraling maar worden ook voorzien van natuurlijk materiaal met o.a. een half-verharding van Dolomiet.
Rolstoelpad Bosgebied West

Momenteel wordt een tweede rolstoelpad aangelegd door aannemer Kuijpers. Dit rolstoelpad is gesitueerd in het natuurontwikkelingsgebied van Bosgebied West. Dat is in de hoek bij de Houtensebrug. Aan de kant van Eijkersrijt wordt een parkeerplaats aangelegd met een aantal invalidenparkeerplaatsen. Ook kan geparkeerd worden net na het viaduct aan het eind van de weg Houtens. Het rolstoelpad start en eindigt halverwege het fietspad langs de A50. Er is een mooi traject uitgezet van ongeveer 2,2 km. Het loopt langs mooie stukken bestaande natuur. Maar zal ook zicht geven op de natuur die in dit gebied ontwikkeld wordt.
Er is vanaf de Houtensebrug en vanaf de parkeerplaats bij Dutmella een goede bewegwijzering naar het rolstoelpad en op het pad zelf is met paaltjes de route aangegeven. Een aantal informatiepanelen en bankjes zullen het 'Houtense rolstoelpad' compleet maken. We hopen dat het rolstoelpad begin 2017 volledig is aangelegd en voor iedereen, ook niet rolstoelers, kunnen genieten van het mooie traject dat is aangelegd.

Plankenpad Oud Meer
Het plan is verder om bij het Oud Meer wel een soort plankenpad op palen aan te leggen tot bij het Oud Meer met een uitzichtpunt bij het Meer. Dat wordt bereikbaar vanaf het parkeerterrein bij scouting Dutmella. Het verschil met verharding is dat het terrein dan alleen met palen wordt verstoord en er geen pad in de bodem wordt aangelegd. Er is nog geen tijdsplanning gemaakt voor de aanleg hiervan.