Afbeelding

Showfestival cv de Dommelsoppers

Algemeen

Op zondag 19 februari 2017 vindt in de carnavalstent op het Kerkplein het showfestival van carnavalsvereniging de Dommelsoppers plaats. Dit is ieder jaar weer een uniek gebeuren. Vanuit de hele regio komen verenigingen met diverse dansgroepen naar Son. De zaal is om 12:00 uur open en vanaf 12.30 uur worden er zo'n 40 dansacts van verschillende verenigingen uitgevoerd. De dansgroepen worden deze middag gejureerd door Winston Post en Noi Pakon. Beide erg bekend met de danswereld.

Winston Post is al jaren een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. U kent hem wellicht van zijn rol als Benjamin Borges in GTST. Maar Winston heeft niet stil gezeten sinds hij de studio van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' in 2004 verliet. Een carrière als presentator werd gestart met programma's zoals 'Den Haag Life' en 'Wannahaves'. Momenteel in Winston te zien achter de desk van Shownieuws op SBS 6, en als presentator van 'Nederland Proeft' op RTL 4. Ook als acteur is Winston regelmatig te zien geweest in de serie en films van K3. Maar waarom hebben we juist Winston Post gevraagd voor ons showfestival? Veel mensen weten niet dat Winston jarenlang een rol vertolkte in de musical De Jantjes en hiermee het Nederlandse toneel veroverde. Het dansen heeft Winston niet verleerd want als kandidaat bij 'Dancing with the Stars' bereikte hij de finale.

Noi Pakon is een danseres in hart en nieren. Zij genoot een dansopleiding in Tilburg en werkt sindsdien als danseres, actrice, stuntvrouw en luchtacrobate. Als danseres trok ze door ons land aan de zijde van artiesten zoals Frans Bauer, maar Nederland was niet groot genoeg en zelfs Turkije en Madagaskar kwamen aan de beurt. Noi was te zien als finaliste van So You Think You Can Dance en danste in verschillende tv producties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De afgelopen jaren heeft Noi een indrukwekkende carrière opgebouwd als luchtacrobate en hebben we haar kunnen zien in verschillende tv-programma's waaronder 'Beat The Best' en 'Holland's Got Talent'. Momenteel vertoont ze haar kunsten in de theatershow 'Yakanuko', waarvoor ze het hele land door reist. Daarnaast is ze als stuntvrouw actief voor bijvoorbeeld Dokter Deen en Flikken Maastricht.

Samen vormen Noi Pakon en Winston Post een veelzijdig jury.
De jury zal hun mening geven over de optredens van deze middag en zullen een oorkonde met het commentaar uitreiken aan de trainsters van de dansgroepen. Als u het leuk vindt om een middag vermaakt te worden met een wervelende show van dans en muziek, dan mag u deze middag zeker niet missen. De entree voor deze middag is slechts €3.50 per persoon en de toegang voor kinderen tot en met 3 jaar is gratis. Als organiserende vereniging zijn de Dommelsoppers met al hun wervelende dansen ook aanwezig. U komt toch ook?!