Disturbia
Disturbia Foto: Ingezonden

Laatste film in ‘Hitchcock & Co’-serie: Disturbia

Algemeen

Son en Breugel - Alfred Hitchcock wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van de cinema. 125 jaar geleden werd hij geboren en 100 jaar geleden maakte hij zijn eerste film. Een goede reden om zijn films als thema te kiezen voor de voorjaarsserie van Ars Longa. 

Na twee films van Hitchcock zelf, vertonen we op dinsdag 5 maart de film ‘Disturbia’ van D.J. Caruso uit 2007. Deze neo-noirthriller is geïnspireerd op ‘Rear Window’ die we in februari draaiden. Het is een spannende film met mooie rollen van Shia LaBeouf en Sarah Roemer, en een visueel eerbetoon aan Hitchcock.

Het verhaal
Nadat zijn vader is omgekomen bij een auto-ongeluk, wordt Kale Brecht onder huisarrest geplaatst omdat hij zijn Spaanse leraar heeft geslagen. Omdat Kale niets beters te doen heeft, houdt hij zich bezig met het bespioneren van zijn buren. Maar op een nacht is hij getuige van wat lijkt op een moord in het huis van meneer Turner. Kale raakt geobsedeerd door het achterhalen van de waarheid achter deze moord, maar na een paar verontrustende aanvaringen met Mr. Turner wordt het een kwestie van leven en dood. En de onheilspellende vraag: Wie houdt wie in de gaten?

De film begint om 20.00 uur in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis, na een korte inleiding door MarieAnne van Gestel van de Ars Longa-filmcommissie. Iedereen is van harte welkom. Toegang leden € 3,-, niet-leden € 5,-.

Disturbia