Family Pilot
Family Pilot Foto: MooiSonenBreugel

Hitchcock-thema bij Ars Longa Filmavonden in Theaterzaal Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Ars Longa organiseert opnieuw een boeiende filmavond in de theaterzaal van het Dommelhuis. Eddy Odijk, bestuurslid van Ars Longa, legt uit: “Als vereniging willen we graag iedereen kennis laten maken met allerlei vormen van kunst. Daarom hebben we een licentie gekocht om films te vertonen, niet alleen voor onze leden, maar ook voor niet-leden, zodat ook zij kunnen genieten van deze bijzondere films.”

Redactie: Adrie Neervoort

Ondanks dat de licentie daardoor duurder is, hoopt de vereniging op een grote opkomst van niet-leden. “Anders gaan we terug naar besloten vertoningen, maar gezien het aankomende filmaanbod verwachten we een grote belangstelling,” voegt Odijk toe.

Op dinsdagavond 30 januari staat de eerste film, ‘Family Plot’, op het programma in een reeks van drie Hitchcock-films. Alfred Hitchcock, een van de meest invloedrijke figuren in de filmgeschiedenis, werd 125 jaar geleden geboren en maakte 100 jaar geleden zijn eerste film.

Ars Longa heeft daarom besloten zijn films als thema te kiezen voor de voorjaarsserie. Naast “Family Plot” uit 1976 en “Rear Window” uit 1954, wordt ook een hedendaagse remake van laatstgenoemde vertoond: “Disturbia” uit 2007.

Family Plot
Het verhaal: Blanche Tyler doet zich voor als helderziende. Samen met haar verloren neef probeert ze hem op te sporen om hem haar erfgenaam te maken. Arthur Adamson, nu een succesvolle juwelier in San Francisco, heeft echter een mysterieus verleden en wordt achterdochtig als ze hem opsporen.

De film begint om 20:00 uur in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis. Voor wie meer wil weten over Alfred Hitchcock, is er om 19:30 uur een inleiding over zijn leven, werk en zijn invloed op de filmgeschiedenis. Iedereen is welkom. Toegangsprijs: leden €3,-, niet-leden €5,-.

Hitchcock-films. Alfred Hitchcock
Hitchcock-films. Alfred Hitchcock
Hitchcock-films. Alfred Hitchcock