Rear Window
Rear Window Foto: Ingezonden

Tweede Hitchcock-film in het Dommelhuis: Rear Window

Algemeen

Son en Breugel - Alfred Hitchcock wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van de cinema. 125 jaar geleden werd hij geboren en 100 jaar geleden maakte hij zijn eerste film; een goede reden om zijn films als thema te kiezen voor de voorjaarsserie van Ars Longa. 

Uit de goede ontvangst van de eerste film kunnen we wel concluderen dat Hitchcock-films nog steeds aantrekkelijk zijn. Op woensdag 14 februari draaien ze ‘Rear Window’ uit 1954. Het verhaal: L.B. Jefferies is een fotograaf die vanwege een gebroken been in een rolstoel zit. Om de tijd te doden kijkt hij, vaak met zijn telelens, door het raam naar de levens van zijn buren. Overtuigd dat een van zijn buren een moord gepleegd heeft, schakelt hij de benen van vriendin Lisa in om de zaak te onderzoeken.


Rear Window - Credit Eddy

De hoofdrollen worden prachtig vervuld door James Stewart en Grace Kelly, en er is weer veel te genieten van typerende Hitchcock scenario- en camera-effecten. De film begint om 20.00 uur in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis, na een korte inleiding door een van de leden van de filmcommissie van Ars Longa. Iedereen is van harte welkom. Toegang: leden € 3,- , niet-leden € 5,-