Afbeelding

Kijk tip:The Pain Body op Omroep Brabant

Cultuur

Son en Breugel - Korte film geïnspireerd op 'de kopschoppers' Begin januari 2013 werd in Eindhoven een jongen op straat in elkaar geschopt door een aantal jongeren.

Het verhaal van de 'de kopschoppers' maakte veel los. Dat verhaal en andere vergelijkbare incidenten inspireerden de makers van 'The Pain Body' om een raamvertelling te maken, waarin drie verhalen bij elkaar komen in een gewelddadig incident. Drie jongeren die worstelen met hun eigen problemen en negatieve energie. The Pain Body is voor een groot deel opgenomen in Breda en gaat 1 oktober in première in Amsterdam, maar is 1 oktober om 22.45 uur en op 2 oktober om 23.30 uur te zien op Omroep Brabant.

The Pain Body wordt gemaakt door een groep jonge, eigenwijze makers. Het is een korte film wat een groot thema aansnijdt: de werking van negatieve energie. Dit thema wordt op een poëtische manier verteld met hedendaagse elementen die jongeren herkennen. Regisseur Gerson Oratmangoen (uit Nistelrode) is van origine acteur en scenarist en wil met deze film zijn eerste stappen als regisseur maken. "Bij het maken van deze film heb ik buiten de gebruikelijke regels van de cinema gedacht. Mijn bedoeling is vooral om de kijker uit te dagen op dat gebied. We beleven het verhaal over drie hoofdpersonages. Zowel de kijker, als de per¬sonages merken in de film wat nu daadwerkelijk de samenhang is van het totaal, waarin elk personage kampt met zijn eigen zelfbeeld."  Aldus regisseur Gerson Oratmangoen. 

The Pain Body is op 1 oktober om 22.45 uur en op zondag 2 oktober om 23.30 uur op Omroep Brabant.