Afbeelding

A. Jansen B.V. kan verder met thermische reinigingsinstallatie

Zakelijk

Son en Breugel - A. Jansen B.V. kan verder met de bouw van de thermische reinigingsinstallatie. Na bijna twee jaar is gisteren de revisievergunning van A. Jansen B.V. herleefd. Hierdoor staat de Provincie Noord-Brabant niets meer in de weg om de vergunning van de installatie op korte termijn te verlenen.

Dat is het gevolg van een positieve uitspraak van de Raad van State gisteren. Naar verwachting zal A. Jansen B.V. begin 2017 haar installatie in bedrijf kunnen nemen.
Hoger beroep
Eerder maakte Ekkersweijer Recreatie B.V., dat het naastgelegen Aquabest beheert, al bezwaar tegen deze vergunning. Het bedrijf werd vorig jaar in zijn gelijk gesteld, waarna de vergunning van de Provincie werd vernietigd. In het hoger beroep werd nu echter zowel A. Jansen B.V. als de Provincie Noord-Brabant op alle punten in hun gelijk gesteld. De in november 2014 verleende revisievergunning treedt per direct onvoorwaardelijk en volledig in werking. A. Jansen B.V. hoopt dat dit soort zaken voortaan niet meer in de rechtszaal hoeven te worden beslecht en dat haar verstandhouding met de buurman in de toekomst zal verbeteren.
Thermische reiniging
Met de thermische reinigingsinstallatie verwerkt A. Jansen B.V. teerhoudend asfaltgranulaat (TAG). Het schone zand en grind dat hieruit vrijkomt, zal duurzaam worden toegepast binnen de bedrijfsvoering, in o.a. de beton- en betonwarenproductie. A. Jansen B.V. hoeft hierdoor minder primair materiaal zoals zand en grind uit natuurlijke wingebieden aan te schaffen, waardoor het de transportkilometers reduceert en de algehele CO2-footprint sterk verbetert. Zo wordt er verder gebouwd aan een duurzame toekomst.