Foto: Joop de Haas
Foto: Joop de Haas

Een Kerstontmoeting tussen Oud en Jong 

Human Interest

Op dinsdag 20 december was er de laatste feestelijke activiteit dit jaar van de stichting 'Vrienden van Berkenstaete'. In het in kerstsfeer gehulde Atrium hoorden de aanwezige bewoners de uitslag van de Kerstman, wie de drie winnaars waren van de mooiste kerststukjes.  

Door: Arjen Strik

Vorige week werden 15 ouderen van Berkenstaete ontvangen door leerlingen van groep 7 van Basisschool de Ruimte. Peter Vissenberg, bestuurslid van de stichting, vertelt enthousiast. "Het was een geweldige middag. In het kader 'jong ontmoet oud' was er een gezamenlijke activiteit opgezet: het maken van kersttukjes. De kinderen hadden 's ochtends appelbeignets gebakken die deze middag geserveerd werden aan hun bezoekers van Berkenstaete. Voor de meeste ouderen was al heel lang geleden dat ze een lagere school bezochten en ze keken hun ogen uit. Heel ontwapenend om te zien hoe de kinderen vol inleving, ongedwongen met de ouderen omgingen. Iedereen werd netjes met 'U' aangesproken en niks was gek of ongewoon. Al gauw kwamen de attributen op tafel en gingen ze gezamenlijk aan de slag om iets moois voor de kerst te maken.
De kinderen en de ouderen genoten zichtbaar van deze activiteit en het resultaat was echt verbluffend. De jury zal het nog moeilijk krijgen" , lachte Peter. 

De kerststukjes zijn bestemd voor de bewoners van de Bosjes, een besloten afdeling van Berkenstaete.

Deze kerstmiddag werd gepresenteerd door een heuse Kerstman terzijde gestaan door een ware Kerstengel.  'Wij hoorden de Engelen zingen', maar het zou ook Nancy van Heeswijk kunnen zijn, die met gezellige liedjes zoals 'Jingle Bells' en 'Let it snow', de sfeer er goed in wist te brengen. De bewoners genoten van een glaasje gluwein, lekkere kersthapjes en neurienden de bekende liedjes mee. Maar ook aan de leerlingen van groep 7 van basisschool 'de Ruimte' was gedacht. Ze kregen allemaal een leuke attentie of 'gadget' zoals dat tegenwoordig heet.

Leny Agten, voorzitter van de vriendenclub, was tevreden met weer een geslaagde activiteit. "Ons volgende evenement is op 15 januari, dan  is er de overdracht van de 'Tovertafel' aan de bewoners", vertelde ze.  Een activiteit waar we als MooiSon&Breugelkrant graag de nodige aandacht aan willen schenken en verslag van zullen doen. 



 

Foto: Joop de Haas