Maarten Bekkers
Maarten Bekkers

Maarten Bekkers neemt deel aan Europacup tijdens Swiss Moto beurs

Human Interest

Voor het eerst doet Nederland mee met de Europese wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa. Vier studenten tweewielertechniek van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch strijden van 16 t/m 18 februari op de Swiss Moto beurs in Zürich tegen vijf andere Europese landen.

De wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa wordt al een aantal jaar georganiseerd tijdens de Swiss Moto beurs. De voorgaande jaren deden Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk er al aan mee, nu gaan Polen en Nederland ook deelnemen. Een achterliggende gedachte van deze Europese wedstrijd is om op Europees niveau de 'kwalificaties' op een gelijk niveau te krijgen. Fabrikanten willen dit al jaren; dat een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk op het zelfde niveau functioneert als zijn collega uit Nederland of Tsjechië.

Deelnemers
De zes landen sturen ieder twee deelnemers voor fietstechniek en twee voor motorfietstechniek. Vanuit het Koning Willem I College zijn dat voor de categorie motorfietstechniek Max Groeneveld uit Bladel en Dirk Harpe uit Gapinge. Voor de categorie fietstechniek zijn dat Glenn Zuidgeest uit Baarlo en Maarten Bekkers uit Son en Breugel. Zij wisten zich te kwalificeren tijdens voorrondes op school.
De winnaar mag zich oprecht beste (motor)fiets monteur van Europa noemen. Zaterdag 18 februari om 18 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Swiss Moto beurs in Zürich vindt plaats van 16 t/m 19 februari. Het is een internationale motorbeurs met meer dan 100.000 bezoekers. Op www.swiss-moto.ch vind je meer informatie.