Afbeelding

Maarten Bekkers in landelijke finale mbo-vakwedstrijden 

Human Interest

Van 16 tot en met 18 maart organiseert WorldSkills Netherlands 'Skills Heroes The Finals': de nationale finales mbo-vakwedstrijden. Negen studenten van het Koning Willem I College hebben zich geplaatst voor deze finale in de RAI Amsterdam, waaronder Maarten Bekkers uit Son en Breugel, en strijden om de titel beste vakman, vakvrouw of vakteam. 

Ruim 300 mbo-talenten uit heel Nederland gaan de competitie met elkaar aan in 50 wedstrijdrichtingen. Anouk Buijs (Tandartsassistent) is een van de finalisten en doet voor de eerste keer mee aan de vakwedstrijden. "Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd naar de ervaring."

Studenten Koning Willem I College
De volgende studenten van het Koning Willem I College doen mee aan de finale in hun vakgebied: 

Alycia Koops uit Nieuwendijk, Tandartsassistente
Anouk Buijs uit Bergharen, Tandartsassistente
Yorick van den Brand uit 's-Hertogenbosch, Autotechnicus
Teun van Berlo uit Veghel, Stukadoor
Stef van der Heijden uit Geffen, Stukadoor
Stan Vissers uit Sint Michielsgestel, Stukadoor
Niek Deckers uit 's-Hertogenbosch, Gastheer-gastvrouw
Maarten Bekkers uit Son en Breugel, Fietstechnicus
Davy Peters uit Veghel, Fietstechnicus

Trots
Medewerkers en studenten van het Koning Willem I College zijn bijzonder trots dat deze negen studenten het college vertegenwoordigen op het nationaal kampioenschap voor beroepen. Supporters zijn welkom en kunnen het event gratis bezoeken. De winnaars maken bovendien kans om zich te selecteren voor het WK voor beroepen dat in oktober in Abu Dhabi gehouden wordt. Meer informatie: www.skillsnetherlands.nl