Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Oefensessie Maestro's veelbelovend

Human Interest

Zondag 30 april beloofde een zonnige dag te worden met een Koninklijk tintje. Op het programma stond de tweede oefensessie van onze Koninklijk onderscheiden Harmonie Pro Honore et Virtute (Voor Eer en Deugd ) onder dirigentschap van de vijf Maestro's in de kleine zaal van het Vestzaktheater.

Door: Adrie Neervoort

AL wat meer gewend en met wat meer bravoure kwamen de vijf Maestro's in spé de zaal binnen: Kristel Pols-Engel, Pieter Egmond, Rob Verschuren, Nell van Doleweerd en Leon Spierings. De zesde Maestro, Tom van den Nieuwenhuijzen, kon er vandaag helaas niet zijn. Zij werden welkom geheten door de harmonie en dirigent Johan Smeulders.

Het is gewoon keileuk. Kristel Pols - Engel

De dames en heren hadden na de eerste oefensessie veel droog geoefend en hun muziekstukken op een UB-stick gezet, zodat ze altijd en overal te beluisteren zijn. Ook kregen de Maestro's een persoonlijke coach toegewezen. Frank van Mierlo begeleidt Kristel, Judith Curfs heeft Leon onder haar hoede genomen, Marjorie de Pee coacht Rob, Marijn Rombouts is de begeleider van Pieter, Stephan Sanders is de coach van Nel en Mart van Mierlo is de steun en toeverlaat van Tom.

Oefenen is belangrijk, heb daar ook de tijd voor. Rob Verschuren

Door het toevoegen van een persoonlijke coach is een extra wedstrijdelement toegevoegd. De coaches zijn namelijk leden van de harmonie die allen één of meer instrumenten spelen. Muziekkenners die er allemaal naar streven dat hun Maestro gaat winnen. Het wordt dus ook een "Battle of the Coaches".

Het orkest is een apparaat dat je aan moet zetten. Johan Smeulders

Tijdens de tweede oefensessie besteedde dirigent Johan Smeulders extra aandacht aan de opening, zoals hij het zelf zegt het opstarten van de muziek. Want ook al oefenen bijna al de maestro's met behulp van muziek, als je achter de "bok" staat heb je geen muziek als hulp en moet je de harmonie zelf het startsignaal geven. Daarbij spelen houding, uitstraling en beweging van handen en de baton een grote rol.

Wat opvalt bij de tweede oefensessie is het enthousiasme, de gedrevenheid en het plezier die de maestro's laten zien. Johan Smeulders is onder de indruk van de inventieve manieren waarop de maestro's zich de muziek en het dirigeren eigen maken.
Er volgen nog twee oefensessies voorafgaand aan de uitvoering op 10 juni. Nog 6 weken oefenen voor de maestro's. Duidelijk is nu al dat ze het publiek versteld zullen doen staan. Maestro 2017 in Son en Breugel op zaterdag 10 juni zal een onvergetelijke en spannende muzikale avond opleveren.

Ook een bijdrage leveren? Dat kan. Sponsor een maestro naar keuze en uw bedrijfsnaam zal tijdens de uitvoering te zien zijn ook. Uw naam wordt ook genoemd bij de aankondiging van het muziekstuk. Neem voor verdere informatie contact op met Hans Waals via communicatie@phev.nl of 06 50845982.