Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Pelk is goed voor elk. Gratis visproeverij en BBQ demonstratie

Human Interest

Son en Breugel/Volendam - Volendammer Vishandel Pelk organiseert zaterdag 13 mei op het Raadhuisplein een Visproeverij en een BBQ demonstratie voor belangstellenden.

Egbert Nillissen van BBQ-Team 'de Daltons' verzorgt een spetterende demonstratie hoe je smakelijk en veilig vis kan barbequen. Ook zijn lekkere vishapjes te proeven uit het assortiment van Vishandel Pelk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door accordeonist Rob des Bouvrie.
De middag staat in het teken van de sponsoractie van vishandel Pelk. Sinds er geld gevraagd moet worden voor het verstrekken van plastic tasjes staan er op de toonbank potjes waar de klanten kunnen doneren en hun fooien kwijt kunnen. Vorig jaar bracht dit ruim 1000 euro op.
Dit jaar is de opbrengst van de sponsoractie bestemd voor de SteenUijl, een voorziening voor mensen met beginnende dementie. De stichting heeft meer dan twintig vrijwillgers die als dank voor hun inzet een BBQ-avond krijgen aangeboden. Kees Muhren wilde nog niet verklappen hoeveel er het afgelopen jaar is opgehaald, maar gaf aan dat Simone den Uijl en haar partner Ramon Haans, initiatiefnemers van de SteenUijl zeker niet teleurgesteld zullen worden. Zaterdagmiddag wordt de opbrengst feestelijk en smakelijk aan hen overhandigd. Iedereen is welkom bij Viskraam Pelk op het Raadhuisplein om dit culinaire spektakel mee te maken tussen 10.30 en 13.00 uur.