De toekomst?
De toekomst?

De provincie stelt Son en Breugel een ultimatum

Politiek

Als het aan de provincie ligt gaat Son en Breugel fuseren met Nuenen maar wel  onder de gestelde voorwaarde zoals het rapport Demmers deze stelt.

Dus met het afdragen van belangrijke taken aan de gemeente Eindhoven zo niet dan zal Son en Breugel samengaan met Eindhoven.

Door: Adrie Neervoort

De provincie voert daarmee de druk op, geheel in tegenstelling tot een uitspraak die de commissaris van de Koning Van de Donk deed bij zijn bezoek eerder dit jaar aan ons dorp. 
Dit alles is duidelijk geworden door een brief die afgelopen dinsdag bij het gemeente huis van Son en Breugel is bezorgd. De brief geeft aan dat de gemeente Son en Breugel het best kan fuseren met Nuenen onder de gestelde voorwaarde van het rapport Demmers of anders maar moet samengaan met Eindhoven. Ook moet er voor 1 juli 2017 duidelijkheid komen wat de gemeente gaat doen. De brief is o.a. ondertekend door de commissaris van de Koning Van de Donk.
De Raadsleden zeggen overdonderd te zijn door de brief en beraden zich hoe nu verder. Het beloofd nu al een druk, spannend en verrassend politiek 2017 te gaan worden. Misschien krijgt niet Son en Breugel maar Eindhoven er uiteindelijk een kerk bij.