Afbeelding

Waarschuwingsborden langs de Sonse Heideloop

Politiek

In onze uitgave van vorige week, vroeg de gemeente al om borden die mensen zouden waarschuwen dat ze beter de bodem van de Sonse Heideloop met rust kunnen laten.

In reactie hierop zijn er nu "borden" geplaatst langs de Sonse Heideloop. De borden zijn geplastificeerde A4-tjes die op de bomen zijn bevestigd en geven de volgende waarschuwing:

Waarschuwing
Waterschap De Dommel heeft de kwaliteit van het water en de bodem van Sonse Heideloop onderzocht.
Het water levert geen verhoogd risico op voor mens en dier. De GGD adviseert echter om niet te recreëren in en op het water van de beek en contact met de waterbodem te vermijden in verband met het mogelijk vrijkomen van moerasgas uit de bodem.
De gemeente en het waterschap zijn in overleg om tot een oplossing te komen.


Ook een gesprek met Scouting Dutmella zou wenselijk zijn. Of er al een gesprek met Scouting Dutmella heeft plaats gevonden is niet bekend. Maar eerder gaf Dutmella in een gesprek met DeMooiSonenBreugelKrant al aan dat zij geen gebruik maken van de Sonse Heideloop bij hun buiten activiteiten.
De maatregelen die nu dus zijn genomen zijn de eerste die uiteindelijk zouden moeten leiden tot een sanering van de bodem van de Sonse Heideloop en de lozingen van Rendac hierop.