Woonwensen enquete
Woonwensen enquete Foto:

Woonwensenenquête van start

Politiek Senioren

Enquête Woonwensenenquête van start

Son en Breugel - 25 oktober wordt de woonwensenenquête voor senioren in Son en Breugel online gezet. Dit betekent dat alle inwoners van 55+ en ouder worden uitgenodigd om via www.seniorenraadsonenbreugel.nl hun huidige én toekomstige woonwensen kenbaar te maken. Deze enquête sluit op donderdag 30 november a.s.

Het invullen kan via pc, laptop, tablet of telefoon en duurt circa 5-10 minuten. Het levert de werkgroep Leefbaarheid van de Seniorenraad een schat aan informatie op. De antwoorden zijn overigens anoniem en zullen strikt vertrouwelijk behandeld worden.

Wie geen computer heeft, kan op woensdagen tussen 16.00 en 17.00 uur met behulp van vrijwilligers de enquête invullen in de foyer van het Dommelhuis.

Waarom?
Er zijn diverse redenen om juist nu deze enquête te houden.

- De gemeente hoopt dit voorjaar met een samenhangende langetermijnvisie op de volkshuisvesting in Son en Breugel te komen, dus het is vijf voor twaalf om onze stem te laten horen. Voor de periode tot 2040 is de nieuwbouwdoelstelling naar verwachting 905 wooneenheden, waarvan 250 vóór maart 2025.

- De werkgroep Leefbaarheid van de Seniorenraad wil een gedegen advies aan de gemeente afgeven op het gebied van seniorenhuisvesting. Die heeft extra aandacht nodig omdat Son en Breugel snel vergrijst. Bijna 25 procent van de inwoners is boven de 65 jaar. Bovendien wonen velen van hen in woningen die niet geschikt zijn voor ouderen en/of vaak te groot zijn. Daarbij is doorstroming op de woningmarkt juist ook voor jongere woongroepen van belang.

- Het is onder andere van wezenlijk belang te weten welke en hoeveel senioren belangstelling en persoonlijke wensen hebben ten aanzien van passende woonruimte, om vervolgens deze wensen te vertalen naar de bouwplannen binnen onze gemeente.

Wie meer informatie wenst of zich wil aanmelden voor hulp bij het invullen van de enquête kan contact opnemen met Frits Helders op telefoonnummer 06-10969604 of via wonen@seniorenraadsonenbreugel.nl..

Start enquête