Repair Café, foto ter illustratie
Repair Café, foto ter illustratie Foto: Annie Maessen

Repaircafé Son en Breugel opent op 22 september voor het eerst zijn deuren

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdag 22 september a.s. opent het Repaircafé voor het eerst in het HOi-Huis, Taylorstraat 1a, zijn deuren voor mensen die iets te repareren hebben. Het Repaircafé start dan om 13.00 uur en sluit om circa 17.00 uur. Tot 16.00 uur kunnen te repareren spullen worden aangeboden. Verder zijn de bijeenkomsten van het Repaircafé daarna iedere laatste vrijdagmiddag van de maand, waarbij dezelfde tijden worden gehanteerd.

Er zijn wel enkele spelregels opgesteld:

1. spullen die ook door reguliere bedrijven kunnen worden gerepareerd worden niet in behandeling genomen;
2. er worden geen spullen in het HOi-Huis opgeslagen. Als er nieuwe onderdelen besteld moeten worden, kunnen deze spullen na ontvangst van de reservematerialen opnieuw ter reparatie worden aangeboden. Tussentijds dient u uw spullen terug mee naar huis te nemen.
3. er is een beperkte groep vrijwilligers, die wel veel maar mogelijk niet alles kunnen repareren. De reparateurs bepalen zelf of zij een reparatie al dan niet aannemen.
4. aanbieders van spullen moeten een overeenkomst aangaan, waarin is bepaald dat de reparateur niet verantwoordelijk is voor de uiteindelijke reparatie. Het zijn tenslotte zelf ook vrijwilligers, die zich kosteloos inzetten.
5. aangeboden kunnen worden: kleine elektrische en elektronische reparaties, houten en metalen spullen en in te binden boeken. Uitgezonderd worden in ieder geval magnetrons, gezien de hoge spanningen die daarin kunnen vrijkomen, en grote spullen zoals koelkasten, diepvriezers en televisies.
6. uiteraard zijn de kosten van reparatieonderdelen voor eigen rekening. Voor een (gedeeltelijke) reparatie worden geen kosten in rekening gebracht. In plaats daarvan hangt er een bus in de reparatieruimte waar mensen een vrijwillige bijdrage in kunnen stoppen.
7. reparaties kunnen vooraf worden aangemeld via de beheerder (tel. 465555) of via info@hoihuis.nl. Er wordt dan tijd voor u ingepland. Voor het overige is het gewoon wachten tot u aan de beurt bent (op volgorde van binnenkomst).

Lijkt het u iets om ook als vrijwilliger één middag in de maand aan de gang te gaan met te repareren spullen, dan kunt u zich opgeven bij een van de beheerders in het HOi-Huis. Met name voor laswerkzaamheden en fiets- en kledingreparaties is nog plaats.

Het Repaircafé Son en Breugel is mede mogelijk gemaakt door financiële hulp van de gemeente en de Seniorenraad.