Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Annie Maessen

Opening Repaircafé Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Na enkele maanden voorbereiding lijken er geen beletsels meer te zijn om ook in Son en Breugel een zelfstandig Repaircafé op te starten. Op verzoek van de Seniorenraad hebben de PVGE, KBO Son, KBO Breugel en het HOi-Huis de handen ineengeslagen. 

Een eerste oproep onder de leden van deze organisaties heeft al ruim 10 vrijwilligers in diverse disciplines opgeleverd. Omdat het HOi-Huis een eigen gebouw met professionele werkplaats heeft, is gekozen om op deze locatie het Repaircafé te starten.

Vooralsnog zal het Repaircafé één dag in de maand geopend zijn. Afhankelijk van de behoefte zal dit in de loop der tijd mogelijk uitgebreid worden. Mensen moeten zelf hun te repareren spullen aanleveren, waarna de reparateur zal aangeven of hij/zij de reparatie aanneemt. Dit zal onder meer afhangen van de risico’s die aan het apparaat kleven en de aard van de reparatie.

De reparatiekosten zullen beperkt zijn tot de kosten van te vervangen onderdelen. Wel wordt van iedere klant een vrijwillige bijdrage verwacht in de fooienpot. Medio augustus zal er meer bekend zijn over op welke dagdelen en tijden het Repaircafé open is. Meer hierover leest u dan in DeMooiSonenBreugelKrant.