Afbeelding
Foto: Ingezonden

Zwoele Senioren Zomer krijgt vervolg in herfst- en wintermaanden

Algemeen Senioren

Son en Breugel - Het is een bijzonder tijd. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Het RIVM legt strenge normen op en daar moet iedereen zich aanhouden. Zo konden de Senioren Zomer Activiteiten (SZA) georganiseerd door de Seniorenraad, LEVgroep, PVGE Son en Breugel, KBO Son en KBO Breugel, deze zomer niet doorgaan. Om toch enige activiteiten voor Senioren mogelijk te maken hebben SonenBreugelVerbindt en het Vestzaktheater samen met onder andere de PVGE Son en Breugel en Berkenstaete de handschoen opgepakt en in de maanden juli en augustus de Zwoele Senioren Zomer georganiseerd.

55-Plussers uit Son en Breugel konden in het Vestzaktheater gratis deelnemen aan lezingen, kien- en dansmiddagen, muziek- en cabaretvoorstellingen, workshops en wandelingen. Zo was er een yogaworkshop en was er een Brabantse- en Italiaanse middag, lezingen over de Beatles, Pieter Breugel en de Vier Jaargetijden, en een saxofoonconcert. De Blue Stars traden op en er was een proeverij met streekproducten en een lezing van een imker. Elke week werd er gewandeld in het kader van wandelfit. De bezoekers werden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met een stukje vlaai of cake.

De coronamaatregelen werden natuurlijk strikt in acht genomen. In de grote zaal maximaal 64 personen en in de foyer maximaal 30 personen. De senioren moesten zich hiervoor opgeven. En vol was vol, en dat was bijna altijd zo. De middagen trokken veel bezoekers. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is.

Gezien het succes van deze Zwoele Senioren Zomer heeft SonenBreugelVerbindt samen met het Vestzaktheater opnieuw het idee opgevat om dergelijke activiteiten ook in de herfst- en wintermaanden weer in het Vestzaktheater te gaan organiseren. Daarvoor hebben zij contact gezocht met KBO Son, KBO Breugel, PVGE Son en Breugel en de Seniorenraad met de vraag of zij ook achter dit initiatief staan. Zij ondersteunen dit nieuwe samenwerkingsverband. Uiteraard zullen de RIVM-maatregelen strikt toegepast worden. Binnenkort worden die activiteiten bekendgemaakt. De activiteiten zullen in ieder geval weer op de dinsdagmiddagen gaan plaatsvinden.

Afbeelding
Algemeen 6 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 7 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 10 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 23 uur geleden Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella