Wieke
Wieke Foto: Ingezonden

Dé nieuwe dierenopvang van de regio Eindhoven

Algemeen

Son en Breugel - Zoals jullie ongetwijfeld wel weten, zijn wij dé nieuwe dierenopvang van de regio Eindhoven. Wij dienen 14 gemeentes: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierlo, Son & Breugel, Veldhoven en Waalre. 

Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) is sinds 1 januari 2022 dé opvang voor zwerfdieren in nood in de regio Eindhoven. De stichting verzorgt de opvang en het vervoer van zwerfdieren en in het wild levende dieren, voor 14 Brabantse gemeentes: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son & Breugel, Veldhoven en Waalre. Per jaar worden meer dan 2000 dieren opgevangen en (medisch) verzorgd, totdat zij terug de natuur in kunnen of een nieuw baasje vinden. Alles draait hierbij om dierenwelzijn. Een zeer gedreven team van professionals en ruim 300 vrijwilligers staan 24/7 voor de dieren klaar. Hiernaast wordt samengewerkt werkgelegenheidsprojecten, opleidingsinstituten, lokale overheden, collega opvanglocaties en het bedrijfsleven. Stichting ROZE beschikt over een interne dierenkliniek, waar de dieren van de beste zorg worden voorzien. De dierenopvang wil zichtbaar zijn vanuit hun maatschappelijke taak om een rol te spelen bij de bewustwording van dierenwelzijn bij alle burgers en andere belanghebbenden. Niet alleen problemen oplossen, maar ook de oorzaken aanpakken is hun motto. Naast het uitwisselen van informatie staat ook samenwerking met bedrijven en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda.

In haar bestaansrecht is Stichting ROZE afhankelijk van donatie, sponsoring en samenwerkingsverbanden. Dit gebeurt in de vorm van giften in klinkende munt, tot sponsoring in producten en diensten vanuit particulieren, bedrijfsleven en fondsen. Wilt u ook helpen om de dieren in uw omgeving een tweede kans te geven? Neem eens een kijkje op de website om te kijken wat u kunt doen. www.rozeindhoven.nl

Stichting ROZE werkt vanuit een duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord 127a in Eindhoven. De dierenambulance voor dieren in nood is 24/7 bereikbaar op 040-7470100.

Kittens 
Het is zomer en dat betekent dat het kittenseizoen volop bezig is. Momenteel worden er 196 kittens opgevangen en er worden er nog véél meer verwacht. De meeste kittens verblijven momenteel in gastgezinnen. Als ze oud genoeg zijn voor adoptie, worden ze teruggeplaatst naar de opvang, zodat er bij de gastgezinnen weer ruimte komt voor nieuwe jongere kittens. Stichting ROZE is momenteel dringend op zoek naar een fijn thuis voor al deze kittens. Heeft u interesse om één of meerdere kittens te adopteren? Via de website: www.rozeindhoven.nl/kittens kunt u terecht voor de voorwaarden en het invullen van een intakeformulier.

Op de foto staat Wieke, eind mei binnengekomen bij Roze (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven). “Wieke lag aan de kant van de weg te schokken en was buiten bewustzijn, het was echt even heel spannend. Het leek erop dat ze aangereden was, maar ja, zeker weten doen we het natuurlijk niet. Eenmaal bij ons heeft ze een hele tijd in een schemerdonkere ruimte gezeten om bij te komen en natuurlijk heeft ze de medische zorg en heel veel knuffels gehad om haar herstel te bespoedigen. Gelukkig is ze weer helemaal opgeknapt, ze doet het gewoon heel goed. Helaas heeft de eigenaar zich niet gemeld, dat betekent dat we nu een gouden mandje voor haar zoeken. Met wat engelengeduld en begrip voor haar achtergrond, zal ze een geweldig leuk huisgenootje zijn.” Wie geeft Wieke een mooi leven en haalt een fijn kameraadje in huis?

Kijk op voor meer informatie: https://rozeindhoven.nl/adoptiepagina-wieke/

Stichting ROZE voorzijde opvangcentrum
Dierenambulance
Afbeelding