Vlnr burgemeester Suzanne Otters en kernteam Stichting Met je hart: Dianne van Hak, Wilma van den Hurk, Nancy rovers, Henriëtte van der linden en Diana Drijver. Op de foto ontbreken Manon Van der Leest en Wilma van der Aa.
Vlnr burgemeester Suzanne Otters en kernteam Stichting Met je hart: Dianne van Hak, Wilma van den Hurk, Nancy rovers, Henriëtte van der linden en Diana Drijver. Op de foto ontbreken Manon Van der Leest en Wilma van der Aa. Foto: Ingezonden

Hartverwarmende opbrengst voor Stichting Met je hart

Algemeen

Son en Breugel- Een meer dan hartelijke ontvangst, gevolgd door een hartveroverende film en een loterij met hartstikke mooie, luxe prijzen. Maar waar het echt om gaat: een hartverwarmende opbrengst voor Stichting Met je hart. Dit is in een notendop de benefietavond Ladies Night, georganiseerd door Stichting Met je hart, per toeval op Internationale Vrouwendag. En hiermee verbindt de stichting de aandacht voor de vrouw met de aandacht voor de eenzame oudere. 

Redactie: Patricia van Baak

Het is 8 maart, 19.00 uur: het met hartjesballonnen versierde Dommelhuis stroomt vol met vrouwen, mooi en kleurrijk aangekleed, druk pratend, duidelijk zin hebbend in een leuke avond. Een scherm toont de vele sponsors die deze avond mogelijk maken. Iedereen weet intussen: Stichting Met je hart maakt haar belofte waar: ze biedt eenzame ouderen gezelligheid, genegenheid en de gelegenheid om met andere mensen in contact te komen. Dat schept alle vertrouwen in de belofte voor een fantastische Ladies Night.

Ontroerende opbrengst
Coördinator van Stichting Met je hart Dianne van Hak geeft het meteen toe: het is superspannend om voor de eerste keer zo’n grote benefiet-Ladies Night voor het goede doel te organiseren. In de theaterzaal neemt ze zo’n 160 vrouwen, onder wie collega’s uit Boxtel en Maastricht en van het landelijk kernteam, mee naar de invulling van de avond. De film - welke is tot dan toe nog een verrassing - kent een pauze waarin er gelegenheid is tot het kopen van lootjes voor de loterij met écht mooie prijzen, hoofdzakelijk gesponsord door de lokale middenstand. Na de film zal de opbrengst voor het goede doel op een mooie cheque overhandigd worden door burgemeester Suzanne Otters.

Saamhorigheid creëren, precies wat Stichting Met je hart doet

En dan wordt ‘A star is born’ gestart op het grote filmdoek. Het begin kent wat opstartproblemen, en de dan nog onzekere Lady Gaga wordt behoorlijk overstemd door de krakende popcornzakjes. Maar deze powervrouw krijgt ook de dames in het Dommelhuis ontroerend stil. Deze ontroering zet zich voort als na het einde van de film het kernteam van Stichting Met je hart het podium opkomt en uit handen van Suzanne Otters een prachtig bedrag overhandigd krijgt. Suzanne refereert aan het thema van Internationale Vrouwendag: Eén wereld, duizend vrouwen. Saamhorigheid creëren, precies wat Stichting Met je hart doet. Het bedrag op de cheque is € 4.860,-; een prachtig bedrag om zelfstandig wonende ouderen maandelijks in stamtafels samen te laten komen voor een kop koffie, lunch of diner. De nieuwe contacten en vriendschappen dragen bij aan het verzachten van eenzaamheid. Stichting Met je hart Son en Breugel kan mede door het opgehaalde bedrag een negende en tiende stamtafel realiseren.

Een groot DANKJEWEL voor iedereen met het hart op de goede plaats

In de foyer gaat het goedverzorgde feestje door. Vele dames winnen een mooie prijs. De zes muzikanten van De Drie Vraagtekens spelen vrolijke en gezellige muziek, waarbij ze van tafel naar (staan)tafel gaan. Met recht een avond om in te lijsten. Het bedankje dat iedereen mee naar huis krijgt, geldt zeker ook voor de organisatie van Stichting Met je hart. Een groot DANKJEWEL voor iedereen met het hart op de goede plaats!

Ladies Night Stichting met je hart
Ladies Night Stichting met je hart
Ladies Night Stichting met je hart
Ladies Night Stichting met je hart
Ladies Night Stichting met je hart
Ladies Night Stichting met je hart
Ladies Night Stichting met je hart
Dianne van Hak, Nancy Rovers, Diana Drijver, Henriëtte van der Linden, Wilma van den Hurk en Wilma van der Aa. Op de foto ontbreekt Manon Van der Leest.