Artist Impression vanaf de kanaalstraat
Artist Impression vanaf de kanaalstraat Foto: 2R+Projectontwikkeling B.V.

17 woningen op terrein van Houthandel Maas

Algemeen

Son en Breugel - De bouwplannen op het huidige perceel van Houthandel Maas aan de Kanaalstraat zijn al in een vergevorderd stadium. Het bedrijf zal gaan verhuizen en eigenaar Henri Maas wil er volgend jaar graag nieuwe koop- en huurwoningen bouwen, grotendeels in de betaalbare sector. De aanvraag voor de bestemmingsplanwijziging is inmiddels ingediend bij de gemeente.

Redactie: Jürgen Feuerriegel

Henri Maas is in 1988 begonnen met zijn zaak en wil er volgend jaar mee stoppen. Zijn zoon is met een eigen bedrijf in de houtbranche begonnen en zal dit op een andere locatie voortzetten. Vandaar dat Henri al enkele jaren bezig is met de plannen voor een andere bestemming van het ruim 2000 vierkante meter grote bedrijfsterrein aan de Kanaalstraat. Om dit te realiseren is hij een samenwerking aangegaan met Roy Heynen van 2R+ Projectontwikkeling uit Helmond. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen ligt er inmiddels na intensief overleg met de gemeente een plan om elf koopwoningen en zes huurwoningen te gaan bouwen.

Het gaat hoofdzakelijk niet om klassieke eengezinswoningen, maar vooral om kleinere woningen voor huishoudens van één of twee personen. Henri vindt het belangrijk dat ook de starters uit ons dorp de kans krijgen op een woning: ”Als ze samen gaan wonen willen ze vaak liever eerst huren en nog niet kopen, en om die reden wilde ik ook een deel van de woningen te huur aanbieden.”

Alle woningen zullen met duurzame materialen gebouwd worden, zijn uiteraard gasvrij en voldoen aan de normen van BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Er zijn voldoende parkeerplaatsen en elke woning beschikt over een eigen tuin. Vijf woningen zullen direct aan de Kanaalstraat komen te staan en de overige huizen zijn in drie rijen achter elkaar verder op het terrein gesitueerd. Afgelopen jaar is er een inloopavond voor de omwonenden geweest waar zij geïnformeerd werden over de plannen. Op hun verzoek zijn alsnog twee parkeerplaatsen toegevoegd.

De bouwplannen zijn ondertussen stedenbouwkundig en door Welstand onder enkele voorwaarden goedgekeurd en met de gemeente werd een anterieure overeenkomst getekend. Dat wil zeggen dat de initiatiefnemer ervanuit mag gaan dat de gemeente haar medewerking aan het plan heeft verzekerd. Na het indienen van de zienswijze zijn er geen andere zienswijzen ontvangen. Zodra de aanvraag voor de bestemmingsplanwijziging onherroepelijk wordt, zal de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Tegelijkertijd zal de procedure voor de verkoop van de woningen gestart worden.

“Als alles meezit kunnen we volgend jaar starten met de bouw en kunnen de huizen vanaf 2026 bewoond worden”, aldus Henri Maas.

Artist Impression van de woningen op het terrein
Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen