Speelgoedbank Speelcadeau
Speelgoedbank Speelcadeau Foto: Speelcadeau
Regio

Speelcadeau, de speelgoedbank voor Eindhoven en de regio

Ingezonden

Son en Breugel/Eindhoven - Speelcadeau is een speelgoedbank, de enige in de wijde omgeving van Eindhoven. Mensen uit die wijde omgeving zijn dan ook welkom, Zij geven goed, gebruikt speelgoed weg aan gezinnen die zelf geen speelgoed kunnen betalen.

De werkwijze is heel overzichtelijk: zij zamelen gebruikt speelgoed in en de 38 vrijwilligers poetsen, repareren en combineren dat speelgoed tot mooie pakketten. Dat speelgoed, en ook nieuwe spullen, gekocht met het geld van donaties, geven ze weg in de mooie winkel.

Mensen die in aanmerking komen voor een bezoek, komen op afspraak, met een verwijsbrief, gekregen van een maatschappelijk hulpverlener, dat kan iedereen zijn die professioneel contact heeft met het gezin. Met deze brief zijn de gezinnen twee keer in een jaar welkom.

Speelcadeau maakt veel mensen blij: op de eerste plaats natuurlijk de kinderen die mooi speelgoed krijgen, maar ook hun ouders die een last van hun schouders voelen glijden. Daarnaast zijn de mensen die gebruikt speelgoed bij ons inleveren blij omdat hun spullen een tweede leven krijgen en de donateurs die zien dat we hun geld goed besteden. De vrijwilligers van Speelcadeau krijgen energie van al deze mensen, bovendien beleven ze veel plezier aan hun werkzaamheden.

Als u denkt dat u recht hebt op een bezoek aan onze speelgoedbank, vraag dan een verwijsbrief. Die brief mag uitgereikt worden door Voedselbank, Stichting Leergeld, Wij Eindhoven, bewindspersoon, Vluchtelingenwerk, leerkracht, huisarts, etc. Kijk voor meer informatie, en voor de verwijsbrief, op www.speelcadeau.nl.