Kringloopwinkel Son
Kringloopwinkel Son Foto: Ingezonden
Klimaatweek

Kringloopwinkel Son geeft vorm aan circulaire economie

Natuur Duurzaamheid

Son en Breugel - Bij de kringloopwinkel op Ekkersrijt in Son draait alles om de termen repair, re-use en recycle. Ingrid Franken (bedrijfsleidster) weet te vertellen dat ruim de helft van de spullen die binnenkomen weer verkocht worden in de winkel of via de veiling. Dat is re-use.

De rest wordt opgekocht door opkopers of gaat naar andere recyclestromen, bijv. ijzer, tin en koper. Dat is recycle. Kapotte elektronische apparaten of fietsen worden gerepareerd voor de verkoop of leveren onderdelen voor andere apparaten. Dat is repair.

Slechts een klein deel wordt uiteindelijk weggegooid. Bij de kringloopwinkel wordt vorm gegeven aan de circulaire economie: alles wat nog goed is weer opnieuw gebruiken. Dat bespaart uiteindelijk grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken. Dus minder CO2-uitstoot, en daar zit de bijdrage aan een beter klimaat.


Kringloopwinkel Son - Ingezonden

Bij de kringloopwinkel in Son worden ook vaak meubels ‘gepimpt’ door ze in een andere kleur te verven met milieuvriendelijke krijtverf. Zo kan oma’s kastje weer heel mooi tot z’n recht komen in een hedendaags interieur. De kringloopwinkel is open op vrijdag en zaterdag. Dat zijn ook de dagen dat er spullen ingeleverd kunnen worden. Wees wel kritisch op wat je in wilt leveren, want niemand zit te wachten op kapotte kopjes of vieze kleding. Voor het gemak zit er op de Milieustraat ook een inleverpunt van de kringloopwinkel.

Kortom: de kringloopwinkel daagt u uit om met andere ogen naar uw oude spullen te kijken en ze een tweede leven te geven. Meer informatie is te vinden op Facebook, @kringloopwinkelson en www.kringloopwinkelson.nl.

Lees hier meer over het klimaat in onze klimaatkrant
Kringloopwinkel Son
Kringloopwinkel Son