Afbeelding

Fietstocht voor nieuwkomers in Son en Breugel

Algemeen

Afgelopen zaterdag was de fietstocht voor nieuwkomers in Son en Breugel.

Een inwoonster van Son en Breugel fietste mee omdat haar partner een nieuwkomer in Sn en Breugel was. Hierbij haar verslag van een steeds terugkerend initiatief van de gemeente om nieuwkomers Son en Breugel te laten ontdekken.

'Manlief' was nieuwkomer in ons dorp en had een uitnodiging gekregen. Zodoende mocht ik (geboren en getogen Son en Breugelse) als 'huisgenoot' ook deelnemen.
Zo kwam het dat ik nadat ik er de afgelopen jaren meerdere keren langs was gefietst voor het eerst thee heb gedronken in de tuin van le petit paradis. En dat ik al wel eerder achter door de landerijen tussen de waterbuffels door had gelopen maar nu voor het eerst op de Stoerderij kwam en een ijsje van waterbuffelmelk heb gegeten. Een bezoekje aan het bij mij alom bekende Mariakapelletje verschafte me toch weer nieuwe informatie en ga zo maar door. Ik vond het opvallend dat er zo'n grote groep nieuwkomers ondanks de regenvoorspelling toch op de fiets waren gestapt, Leuk! Daarnaast deed het me erg goed om met de vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt te spreken en te horen en zien dat zij met net zo veel enthousiasme in Son en Breugel wonen als ik en dat we de nieuwkomers net zo veel woonplezier toewensen. Al met al een geslaagd initiatief van de Gemeente

Afbeelding