Afbeelding

Dertiende Biketrikedag verliep op rolletjes

AlgemeenAfgelopen zaterdag werden de bewoners van Zonhove getrakteerd op alweer de dertiende Biketrikedag. Het terrein werd omgetoverd tot racecircuit waar 27 trikes acte de presence gaven. Het resulteerde in een lawaaiige, maar gezellige dag waar het geluid van brullende motoren en stoere verhalen domineerden.
Een schminkteam zorgde voor mooi versierde gezichten en het was ook mogelijk om een heuse tatoeage te laten zetten. En als je erop uitgekeken was, kon je de huidversiering er met een washandje af halen. Handig toch? De dertiende Biketrikedag - een trike is een driewielig voertuig - werd om 12.30 uur afgetrapt door Robbert. De rolstoel van deze fan van de tv-serie 'New Kids' werd omgetoverd tot een echte Opel Manta. In het geheim werd hier drie weken intensief aan gewerkt door Buurtvereniging Gehurterbij, zodat Robbert de openingsronde mee kon rijden in zijn eigen stoere bak. In zo'n vehikel reed Robbert's held Rikkert in de reeks ook.
Robbert kreeg veel bekijks. Zijn rolstoel zag er niet alleen spectaculair uit, maar was ook uitgerust met allerlei opmerkelijke gadgets. Zo kon hij met zijn achterstevoren gemonteerde ruitensproeiers iedereen natsproeien. Daarnaast had hij de beschikking over een luidruchtige claxon en felle lichten waarmee hij naar mooie meiden kon knipperen. Na de spectaculaire opening door Son en Breugel's eigen 'New Kid' was het tijd voor het serieuze werk. Een team van stoere mannen en vrouwen stond in de pitstraat klaar om alle bewoners uit hun rolstoel en op de trikes te hevelen. Een heftige taak, want de reguliere tilliften kunnen niet worden ingezet. Dit was old school tillen.
Wisseltrofee
Daarna werd het circuit met veel lawaai in gebruik genomen. Ruim 100 bewoners hebben met hun begeleiders, familie en vrijwilligers van deze middag genoten. Totdat rond 15.00 uur het weer omsloeg en een fikse regenbui een eind maakte aan deze stoere trikedag. Maar de pret was nog niet over, want nadat iedereen in recreatiezaal D'n Tref een plekje had gevonden, werd er nog een prijs voor het mooiste spandoek uitgereikt aan brink 13-15. De wisseltrofee prijkt inmiddels in de woonkamer van deze creatieve woongroep.

Na gekust en geknuffeld te hebben, vertrokken de trikers. Een aantal deelnemers had een flinke reis voor de boeg, want sommige kwamen zelfs vanuit Noord-Holland en Overrijssel naar Son. Uiteraard met de belofte dat ze er volgend jaar wéér bij zullen zijn. Want de Trikedag willen ze voor geen goud missen. Een groot compliment voor de organisatie dus.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.biketrikedag.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding