Plattegrond IJsbaan 2015-2016
Plattegrond IJsbaan 2015-2016

IJsfeest op het kerkplein

Algemeen

We gaan alweer naar de 6de editie van het IJsfeest Son en Breugel. Dit jaar komt de IJsbaan weer op het kerkplein, de mooiste plek om zo een evenement te houden; een ontmoetingsplaats voor jong en oud midden in het dorp.
In augustus van dit jaar zijn alle oud bestuursleden van stichting IJsfeest Son en Breugel benaderd of het mogelijk was om het komende IJsfeest weer mee te organiseren. Hoewel sommigen 3 jaar geleden en anderen 2 jaar geleden al afscheid genomen hadden vonden wij het een leuk idee. Samen met een aantal bestuursleden die er vorig jaar ook al bijzaten willen we van het IJsfeest weer een groot spektakel maken waar dorpsgenoten, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten in een gemoedelijke, sportieve sfeer. Het feit dat we nu de IJsbaan weer op het kerkplein mogen leggen en omdat er van allerlei wilde ideeën onder de oud bestuursleden waren, hebben we er extra veel zin in om te zorgen voor een heleboel IJspret. De IJsbaan zal een stuk groter worden en we willen het geheel een wat meer nostalgische uitstraling geven.
Het eerste jaar van het IJsfeest was het een enorme uitdaging of het wel ging lukken om het budget bij elkaar te schrapen. Dit is toen gelukt en het eerste IJsfeest groeide uit tot een enorm succes. Mede ook natuurlijk door de sneeuw die bijna 3 weken in het dorp heeft gelegen. Son en Breugel leek een klein winterwonderland! Ook voor sponsoren was het een nieuw initiatief en veel mensen hebben toen hun nek uitgestoken. We willen dit jaar graag deze mensen allemaal gaan bedanken voor hun steun in de eerste jaren. Binnenkort gaan we met onze ideeën alle sponseren af om dit te bespreken. Uiteraard zijn we op zoek naar vrijwilligers en zullen we de komende maanden een beroep doen op de oude vertrouwde vrijwilligers. als vrijwilliger zet je je in op een leuke manier voor de gemeenschap. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel uur je ingezet wilt worden en op welke dagen en tijden. Ook zoeken we nog een nieuwe begeleider voor deze vrijwilligers. Je kunt je als vrijwilliger nu al aanmelden op: vrijwilligers@ijsfeestsonenbreugel.nl
Het komende seizoen willen het IJsfeest nog meer dan voorgaande jaren een ontmoetingsplek laten worden. Hiervoor zullen we veel verschillende activiteiten gaan organiseren. Oude waarden als leuke optredens tijdens de weekenden, bierpull curling etc. gaan afgewisseld worden met nieuwe initiatieven. Vorig jaar hadden we al Kidz Curling! Ook willen we het schoolschaatsen weer gaan organiseren alsmede de ladies night. Daarnaast zullen we nog een aantal nieuwe activiteiten gaan organiseren. Mocht iemand nog ideeën hebben dan staan we hiervoor open.

Samen met DeMooiSonenBreugelKrant gaan we een mooie IJskrant uitgeven om u op de hoogte te houden. Wij hebben er weer heel veel zin in. je kunt ons volgen op Facebook en Twitter. U zult de komende maanden nog veel van ons horen!

Afbeelding
Athina Agnes met Delano (Archieffoto 2011: Annemieke van Tinteren)
Mayke Basten is klaar voor de start (Archieffoto 2011: Annemieke van Tinteren)
IJsfeest januari 2013 (Archieffoto: Annemieke van Tinteren)