Afbeelding

Een kerstboom vol wensen, een nieuwe traditie?

Algemeen

Door een mooie samenwerking van de Gemeente, Son en Breugel verbindt en de Ondernemers uit het dorp werd op vrijdagavond 11 december onder grote belangstelling de Wenskerstboom ontstoken.

Door: Henriette van Berkel

Het Raadhuisplein bood een winterse aanblik, zo rond de klok van half 5. Scouting Dutmella roosterde marshmallows op een vuurkorf, Il Ponte trakteerde op heerlijke Vinno Cotto en zoete lekkernijen, de Soepkom bood een kopje overheerlijke soep aan. Dit alles begeleid door de vrolijke klanken van zanggroep Rawazzi. Ook de ezeltjes van Zonhove waren van de partij.
Het plein stroomde langzaam vol met ouders en kinderen die natuurlijk graag wilden horen of hun wens was uitgekozen uit de meer dan 400 ingeleverde hartjes die in de boom hingen. Op de klok van 17.00 uur nodigde wethouder Robert Visser iedereen uit om af te tellen, en werden de lichten met een kleine hapering ontstoken. Samen met de verlichte IJsbaan aan de overkant van het plein vormde het een sfeervol geheel.
Daarna was het tijd voor Robert Visser en Anja van Doremalen om een aantal mensen in de bloemetjes te zetten die dat volgens de ingeleverde wensen om diverse redenen verdiend hadden. Het leverde verraste gezichten en dankbare blikken op van de ontvangers.
Na wat problemen met het geluid, en een snelle reactie van een van de omstanders om dit op te lossen, was het tijd voor het bekend maken van de 23 grote wensen, waarvan er hier een aantal worden genoemd.
Vervulde wensen:
Daantje Castelijn vroeg voor haar vader die vanwege een ernstig ongeval in het ziekenhuis ligt een Kerstontbijt, La Sonnerie gaat hiervoor zorgen. En de moeder van de patiënt wilde graag dat haar schoondochter een ontspannen hoofdmassage zou krijgen vanwege alle zorgen die het ongeluk met zich had meegebracht.
Saar had voor haar broertje Dries een Dromenvanger gevraagd, zodat hij dan beter zou kunnen slapen. Anja van Doremalen van Craftgarden gaat die samen met Dries maken.
Juf Boukje en Juf Sandra vroegen een mooie kamer voor Jennifer, Megan en Sem in hun nieuwe huis. Koen Sol maakte dat mogelijk door een cheque van 250 aan te bieden om de kamer in te richten. Ook Restyle liet zich niet onbetuigd en bood winterjassen aan.
En Gaby kan met haar kinderen naar de Winter Efteling, Albert Heijn zorgt voor de lunch en Tankstation Schimmel regelt de volle benzinetank.
Een aanstaande moeder kreeg door de wens van haar ouders en zus een babypakket met luiers, voeding van Albert Heijn en Restyle bood babykleertjes aan.
Freek wilde dat zijn moeder een artikel in de krant zou krijgen om haar bedrijf meer bekendheid te geven.
Een gezellig dinertje voor 2 bij Steak & Dine was bestemd voor de hoofdredacteur van deze krant, omdat hij er zo hard voor heeft gewerkt om deze op te zetten, een wens van zijn schoonzus Dorethe.
Basisschool de ruimte kreeg een speeldag aangeboden door de firma Heesbeen omdat ze zoveel pech hebben gehad met hun nieuwe school.
Zoë wilde graag kleren en een etentje voor haar vader. Samen met Bergmans Mode en De Zwaan gaat dat helemaal lukken.
Een mooie avond vol verrassingen, blije en dankbare gezichten en een terecht dankwoord van Anja van Doremalen voor iedereen die zich hiervoor zo enthousiast heeft ingezet. Een nieuwe traditie lijkt geboren!

De Hartenwens actie is mede mogelijk gemaakt door:
AH, Angela's Kroonjuweeltje, Ariana Afghaans restaurant, Boudewijns schoenen, Boom Keukens, Basten woninginrichting, Bergmans Jeanshouse, By Anne, Cafetaria Spierings, Centrumteam gemeente, Craftgarden, Cootje kinderkleding, Da vivente, De Barbier, De Soepkom, De Wereldwinkel, De Dames, De Zwaan, Die2, Duncan Weijers Groenstylist, Digison, Gall en Gall, HEMA, Henri's place, Heesbeen Attractieverhuur, Il Ponte, Kado en Zo, Kringloop, Marie Claire, Mooj, DeMooiSonenBreugelKrant, NouLou, Optiek Verhoeven, Plein 5, Primera, Restyle kids, Schimmel benzine tankstation, Straek and Dine, Style @ home, Sol makelaar, Stichting SonenBreugelverbindt.nl, Toerkoop Son, Traverse, Voor een prikkie.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding