Afbeelding

Kerstgroet van jong voor oud

Algemeen

200 kinderen van Basisschool De Krommen Hoek zorgden voor een mooi gebaar naar de bewoners van Berkenstaete.

Door: Henriette van Berkel

Donderdagavond 17 december rond 18.00 uur vertrokken 200 kinderen vanuit hun school in Breugel in een lange stoet richting Son, met als einddoel Berkenstaete. Er werden lampionnen en andere lichtjes meegedragen, veel kinderen droegen een kerstmuts. Begeleiding was er van een Kerstman op een bakfiets en een leraar met een gitaar voor de muzikale ondersteuning.
In de Breeakker was de eerste stop. Bij de warmte van een vuurkorf zongen Ans en Rob Hilgerdenaar en Aris en Dorien Weel kerstliederen. Er volgde nog een samenzang met alle kinderen voordat die hun tocht voortzetten richting Raadhuisplein. Bij de Wenskerstboom werd gestopt voor een drankje en wat lekkers.
Intussen hadden de ouders van de leerlingen zich verzameld rondom de vuurkorven bij Berkenstaete. Er werd een haag gevormd voor de binnenkomst van de kinderen en dat zorgde voor ontroerende momenten: zoveel lampionnen, muziek en blije gezichten, een prachtig plaatje.
Binnen in het Atrium zaten de bewoners onder het genot van een kopje koffie al te wachten op wat er komen zou. Ze zagen de kinderen die zouden gaan zingen zich verspreiden over de 3 etages. En na een kort woordje door de Kerstman, zongen ze op de verschillende niveaus om beurten een aantal liedjes. Niet altijd even gelijk, maar dat deed niets af aan de sfeer en de beleving.
Het laatste lied werd onder begeleiding van de pianist door alle kinderen samen gezongen voordat Mieke de Bakker, directeur, het woord even nam. Zij vertelde dat de school de verbinding wilde brengen tussen jong en oud, en vroeg aan de jeugd om uit respect te applaudisseren voor de ouderen, wat ook spontaan gebeurde. Vervolgens deelden de kinderen zelfgemaakte kerstkaarten uit aan de bewoners, die deze dankbaar in ontvangst namen . Tijdens de voorbereidingen voor deze tocht was al verteld dat niet alle mensen bezoek krijgen met de Kerst en dat om die reden een stukje extra aandacht wel op zijn plaats is.
Voor de kinderen was er na afloop wat drinken en een heerlijk worstenbroodje geregeld en de ouders konden buiten genieten van een glaasje Glühwein. Om warm te worden was dat niet nodig, gezien de temperatuur buiten, maar de grote opkomst zorgde nog eens voor een extra warm saamhorigheidsgevoel.
Mieke de Bakker vertelde na afloop dat de Evenementen commissie van de school vorig jaar al het idee had om dit te organiseren. In de ideeën van de school is veel aandacht voor medemenselijkheid en dit initiatief past dan ook uitstekend in dat kader. Helaas was er toen een uitbraak van het Noro-virus waardoor het plan niet uitgevoerd kon worden. Gelukkig kon het draaiboek dit jaar uit de kast en zorgde het voor een bijzondere avond waar de bewoners van Berkenstaete en de kinderen van De Krommen Hoek met een mooi gevoel aan zullen terugdenken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding