Afbeelding

Genomineerd voor Ondernemer van het jaar 2015

Algemeen

De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 13e keer organiseert Lionsclub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter. Het Thema voor 2015 is : " Grensverleggend" .

Ondernemers kunnen op vele manieren grensverleggend bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld succesvol zijn met het opstarten van een nieuwe activiteit. Dit kan een webshop zijn of het opzetten van een nieuwe activiteit naast zijn bestaande zaak. Een ondernemer op Ekkersrijt kan letterlijk grensverleggend bezig zijn, door zijn producten of diensten in een nieuw exportland aan te bieden of te verkopen. Maar ook de ZZP-er kan zijn grenzen verleggen, hij of zij kan noodgedwongen een stap zetten om een nieuwe invulling aan zijn of haar bestaan te geven.
Het Thema grensverleggend moet van toepassing zijn op de ondernemers.
Op zaterdag 16 januari 2016 vindt de verkiezing plaats in de Carnavalstent op het Kerkplein.
DeMooiSonenBreugelKrant stelt u graag aan de genomineerde voor.
Deze week Bakkerij Bekkers

Bakkerij Bekkers Alexander Bekkers

Zo'n 75 jaar geleden werd in Nijnsel de basis gelegd voor Bakkerij Bekkers. Inmiddels is het een bloeiend bedrijf met 105 medewerkers wat door zijn eerlijke producten zijn klantenkring ziet groeien.

Door: Henriette van Berkel

Zo'n 75 jaar geleden begon de overgrootvader van de huidige eigenaar Alexander Bekkers met zijn bakkerij in Nijnsel, waar hij alles zelf maakte. De juiste datum moet nog worden opgezocht, omdat Alexander niet wil dat hij hierover door iemand op de vingers wordt getikt.

Het gesprek met Alexander vindt plaats bij de bakkerij in Veghel. De heerlijke geuren komen je al tegemoet op de parkeerplaats. Omringd door tulbanden, cake en koekjes praten we over het vak, de groei en zijn ideeën.

Toen zijn vader 13 jaar geleden overleed hadden ze 4 winkels. Op dit moment heeft Bakkerij Bekkers 9 vestigingen in St. Oedenrode, Eindhoven, Son en Breugel, Uden, Best, Schijndel en Nuenen. Een aantal daarvan zijn overnames. Hierover zegt Alexander: "een winkel overnemen is geen probleem, maar winkelpersoneel dat al 20 jaar of langer ergens werkt een andere werkwijze aan leren, dat is lastiger. Dat betekent dat je mensen laat rouleren over de diverse winkels heen om alle teams met de neus dezelfde kant in te krijgen. En dat is prima gelukt, de teams werken nu allemaal op dezelfde, vriendelijke manier zoals hij het graag ziet.

Bakkerij Bekkers heeft 105 personeelsleden, waarvan er 30 in de bakkerij werken. Ook de banketbakkers die het heerlijkste gebak kunnen maken. Volgens Alexander is de MonChou taart de specialiteit waar hij zelf gek op is. Daarnaast is er het uitgebreide assortiment van broodsoorten, broodjes en alle andere heerlijkheden die in de winkels liggen uitgestald. En daar ook te proeven zijn! Lekkere dingen maken met een eerlijk prijskaartje voor de klanten , dat is zijn idee.

In het verleden had de bakkerswereld volgens Alexander een slecht imago vanwege de werktijden. Maar nu staat het personeel te springen om te werken, ook 's nachts. Het bedrijf kent dan ook 0% ziekteverzuim, wat in deze tijd wel bijzonder te noemen is. Dat zal ook het gevolg zijn van de manier waarop het personeel wordt aangesteld: er moet een klik zijn onderling en ook een evenwichtige verhouding in leeftijden. Dat is de mooiste combinatie voor een goed team vindt Alexander. Hijzelf werkt nog vaak mee in de bakkerij omdat hij het leuk vindt. Zijn werkweken zijn wel langer dan die 38 uur, maar zegt hij: "mijn naam staat er dan ook boven".

Bakker met Ster

In de periode 2015/2016 doet Bakker Bekkers mee aan de verkiezing Bakker met Ster, wat de Michelinster onder de bakkers is. Inspecteurs bezoeken in 3 maanden tijd de winkels en beoordelen deze op hygiëne, presentatie, temperatuur van de vitrines en ook de vriendelijkheid van het personeel . De bakkerijen zijn al bezocht en het oordeel hierover telt mee in de eindbeoordeling. In mei 2016 volgt de uitslag, er wordt met spanning naar uitgekeken.

De nominatie

Voor Alexander kwam deze als een volslagen verrassing omdat hij nooit had verwacht dat iemand buiten Son en Breugel hiervoor in aanmerking zou komen. Wel geeft hij aan dat 2 goed lopende zaken in 1 dorp niet standaard is. Hij is blij met deze nominatie voor zijn bedrijf, en op de avond van 16 januari is hij aanwezig , samen met "onze dames ", zoals hij ze noemt.

Tot slot maken we een rondleiding door de bakkerij en krijg ik een indruk van een sterk staaltje logistiek en pure vakmanschap. We wensen Alexander en al zijn medewerkers veel succes in de aanloop naar de verkiezing van Ondernemer van het Jaar.