Afbeelding

Kinderen coachen, drie thema avonden in Bibliotheek Dommeldal

Algemeen

Bibliotheek Dommeldal organiseert drie thema avonden rond het coachen van kinderen. Op de eerste avond, woensdagavond 27 januari, vertelt Mariska Ruissen van 20.00-22.00u, in de bibliotheekvestiging van Son&Breugel, over Hooggevoeligheid

Hooggevoelig
Hooggevoeligheid, er wordt de laatste jaren steeds meer over gezegd en geschreven, maar wat is het nu eigenlijk? Het is in elk geval niet het zoveelste labeltje, zoals AD(H)D of PDD-NOS. Maar het is een eigenschap die één op de vijf mensen bezit. Kinderen en volwassenen die hooggevoelig zijn, kunnen zich anders voelen. Ze zijn snel overprikkeld en vermoeid, en voelen zich in groepen al snel onbegrepen of overweldigd. Maar als je weet hoe om te gaan met hooggevoeligheid, kun je het eenvoudig tot kracht maken, in plaats van tot last.
En wat kun je praktisch doen wanneer je denkt dat je kind hooggevoelig is, of wanneer je zelf hooggevoelig bent? Geen (hooggevoelig) persoon is immers hetzelfde! Als je de gevoeligheid van je kind (en/of van jezelf) beter leert begrijpen, kun je met simpele aanpassingen het leven al een stuk eenvoudiger maken.
Op deze thema-avond krijg je informatie over hooggevoeligheid en praktische tips voor thuis en op school. Deze avond is uitermate geschikt voor ouders, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt. Want naast achtergrondinformatie over hooggevoeligheid krijg je veel praktisch toepasbare tips. Daarbij is ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. En natuurlijk ga je naar huis met boekentips!

Mariska Ruissen
Kindercoach Mariska Ruissen heeft in Breugel een praktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders: De Waterspiegel. Zij is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en trauma. Kinderen en volwassenen met een hooggevoelig systeem kunnen negatieve ervaringen eerder in hun lichaam opslaan in de vorm van trauma. Ook trauma is met deskundige begeleiding snel te boven te komen.

Toegang
Kaartjes voor deze thema avonden zijn te koop bij de Bibliotheek aan de Airbornestraat.
Of je bestelt ze via de website op: http://no.nl/AanmeldenKaartjes.
Leden van de Bibliotheek krijgen, op vertoon van hun biebpas, €1,= korting op de toegangsprijs van €3,=.
Tip: noteer vast in je agenda de data van de volgende avonden: woensdag 17 februari , thema Beelddenken, met Desiree Brugmans. En donderdag 24 maart, thema Verantwoordelijke Tieners, met Leonie Reumers.

Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 21 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen gisteren Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella