Afbeelding

Vrijwilligers Son en Breugel actief bij Indoor Brabant

Algemeen

Van 10 tot en met 13 maart 2016 staan de Brabanthallen in 's–Hertogenbosch weer helemaal in het teken van de paardensport. Vier dagen lang demonstreren de beste ruiters uit de hele wereld hun kunnen tijdens de 49e editie van Indoor Brabant.

Sinds 2003 gaat de piste crew Indoor Brabant 2016, een groep vrijwilligers met hun roots bij Manege Sonniushof, naar het internationale concours Indoor Brabant. De Brabanthallen in Den Bosch staan een aantal dagen per jaar enkel in het teken van de internationale paardensport. Waar het met een klein groepje begon, zijn ze dit jaar uitgegroeid tot een groep van 47 personen.

De groep bestaat volledig uit vrijwilligers, wat echt uniek is, daar alle overige werkzaamheden door betaald/ingehuurd personeel worden verzorgd. Een periode van 13 jaar is niet zo maar iets. De kracht van de groep is dat ze niet alleen over liefhebbers van de sport beschikken, maar ook over personen die willen werken, die begrijpen waarom er tijdsdruk is, die begrijpen dat als de NOS komt uitzenden, ze toch nog die extra effort er in moet steken zodat alles perfect verloopt. Ze zijn immers onderdeel van het gezicht van het concours!

De werkzaamheden bestaan uit het gereed maken van de pistes. Verschillende takken van sport worden beoefend zoals dressuur en springen, per rubriek moet de piste worden aangepast. Tijdens de rubrieken moeten er voldoende vrijwilligers in de piste aanwezig zijn om het e.e.a. in goede banen te leiden.

Een strakke planning is een must. 's morgens zijn ze met een afvaardiging aanwezig bij de sportmeeting waarin het dagprogramma volledig wordt doorgenomen.

Waar ze in 2003 begonnen met de aankleding van de piste, zijn ze inmiddels een geoliede machine die twee pistes voorziet van hindernissen, aankleding, showmasters, vlaggendragers en een speciaal bloementeam.

4 dagen topsport die mede mogelijk gemaakt worden door een groep liefhebbers uit Son en Breugel. Zie ook de website: www.indoorbrabant.com