Afbeelding

Barcontest in café Het Raadhuis, steun voor verenigingen.

Algemeen

Komende zaterdag vindt in het café Raadhuis de eerste van een serie barcontesten plaats. Verenigingen, bouwers van carnavalswagens maar ook vriendengroepen gaan hieraan meedoen.
Hoe werkt de barcontest?
De deelnemende teams krijgen bij Café Het Raadhuis een uitgangsavond toegewezen waarin zij de mogelijkheid krijgen om zelf een thema-avond neer te zetten en van elk verkocht drankje gaat direct een bepaald bedrag naar de verenigingskas. Om het thema uit te werken krijgen de verenigingen van Het Raadhuis een startbudget die zij gaan gebruiken voor hun voorbereidingen en die zijzelf al of niet mogen aanvullen.
De verenigingen regelen met dit budget zelf de muziek, zorgen voor de publiciteit en voor de aankleding in de stijl van de door hen gekozen thema. Dat jongeren creatief zijn blijkt wel uit de opzet die de deelnemende verenigingen gekozen hebben. Op de avonden zelf worden foto's en video's opnamen gemaakt en deze zullen zeker te zien zijn op de facebook pagina van Café Het Raadhuis. Op de contestavonden zelf zal de organisatie, de wijze van uitvoering beoordeeld worden en jurypunten toegekend op de onderdelen:
• Originaliteit
• Hoe zat de organisatie in elkaar
• Hoe is het gekozen thema vormgegeven en wat is uiteindelijk het resultaat.
De verenigingen die het hoogst aantal punten scoren krijgen zelfs nog een financieel extra steuntje van het Raadhuis. Rob en Particia, de uitbaters van café Het Raadhuis willen op deze manier de jongeren ondersteunen en hun hobby betaalbaar houden. De prijzen worden uitgereikt op de afterparty waarvan de datum binnenkort bekend gemaakt wordt.
Heeft jouw vereniging of vriendengroep ook interesse ga dan eens langs bij Het Raadhuis. Er zijn nog een beperkt aantal uitgaansavonden die voor de contest opgehouden worden.
Op de avonden zelf is iedereen welkom. Ook al heb je geen directe relatie met de organiserende groepering. Zij organiseren dit voor iedereen. Hoe meer personen er zijn, hoe beter het resultaat.
De eerste avond in deze barcontest reeks is op zaterdag 19 maart en wordt georganiseerd door C.V. Krk Gek en begint om 20.30 uur in Cafe het Raadhuis. Iedereen is welkom en als je komt steun je indirect deze vereniging.